Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Amiről nem akarunk tudomást venni – 24. órában a klímaváltozást
2018-10-14 12:17:41
Amiről nem akarunk tudomást venni – 24. órában a klímaváltozást

Amiről nem akarunk tudomást venni – 24. órában a klímaváltozást

"Az 1970-es években a segélyszervezetnek évente 80-100, időjárással összefüggő katasztrófával kellett foglalkoznia, az elmúlt évben azonban már 400 ilyen eset volt" – közölte Elhadj As Sy, a Vörös Félhold Társaságok Nemzetközi Szövetség főtitkára.

 

Egy Genfben tartott konferencia keretében az ENSZ Élelmezési Világprogramjának (WFP) vezetője, Gernot Laganda a klímaváltozás humanitárius következményeire figyelmeztetett. Ha a Föld felmelegedése eléri a két Celsius-fokot, 189 millió embert fenyeget az élelmiszerhiány – emelte ki.

 

"Négy Celsius-fokos emelkedés esetében az érintettek száma átlépi az egymilliárdot. A szélsőséges időjárási jelenségek már ma is évente 22,5 millió embert kényszerítenek otthonaik elhagyására" – mondta Laganda.

 

Az ENSZ Éghajlat-változási Kormányközi Testületének (IPCC) hétfőn bemutatott jelentése nagyobb erőfeszítéseket követelt annak érdekében, hogy a Föld felmelegedésének mértékét 1,5 Celsius-fokban korlátozni lehessen. „Gyors, széles körű és példa nélküli változtatásokra van szükség minden társadalmi területen” – áll a jelentésben.

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 15-én ünnepi programok és koncertek várják a pécsieket.
Bővebben >>