Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Bianka napja van.
Amit a kamado grillsütőkről tudni érdemes
2020-09-27 10:45:40
Amit a kamado grillsütőkről tudni érdemes

Amit a kamado grillsütőkről tudni érdemes

Milyen egy kamado grillsütő, és hogyan működik?

 

A kamado grillsütők már messziről felismerhetőek ovális alakjukról, lényegében úgy néznek ki, mint egy nagy tojás. E forma kialakításának a légáramlásban van jelentősége, vagyis egy ilyen grillezőben technikailag úgy lehet elkészíteni az ételt, mint a konyhai légkeveréses sütőben. Persze ebben az esetben a grill kupoláját zárva kell tartani, ami folyamatos és lassú, vagyis indirekt sütést tesz lehetővé. Ugyanakkor a direkt sütési módszer szintén kivitelezhető ezzel a grillezővel, vagyis amikor az ételt gyorsan akarjuk megsütni.

 

Azonban a kamado grillek nem kizárólag erre a két sütési módszerre képesek, hiszen ezekkel a sütőkkel a grillezés mellet lehet füstölni, párolni, főzni, pirítani és persze sütni is kb. 70 foktól 400 fokig bármilyen hőmérsékleten.

 

A kamado grillek anyaga szintén külön említést érdemel. Korábban főként kerámiából készültek, de ma már egyre népszerűbb a dupla falú hőszigetelt acél és kerámia ötvözetéből készült kivitel is. Ezenkívül a minőségi grillezőkben már jól bevált nagy teherbírású öntöttvas sütőrács található, valamint a legtöbb kivitel professzionális hőmérővel szintén rendelkezik.

 

Milyen szempontokat kell figyelembe venni vásárláskor?

 

Fontos szempont vásárlás előtt a méret. Ehhez el kell dönteni, hogy csak a kertben lesz használva a grillsütő, vagy szeretnéd magaddal is vinni időnként, illetve csak néhány személyt kell kiszolgálnia, vagy az egész családot szeretnéd időről időre elkápráztatni a kamado grilleződön készült fogásokkal? Mivel a kamado grillsütők többféle méretben kaphatóak, így ha gyakran vinnéd magaddal, vagy csak kevesen fogjátok használni, akkor egy kisebb méretű darab is megteszi, ellenkező esetben akár a legnagyobb grillező lehet a leginkább ideális.

 

Továbbá szintén fontos szempont a minőség, hiszen ez garantálja, hogy a sütőt hosszú időn keresztül jelentősebb problémák nélkül használni lehessen. A minőséget képek alapján nem mindig könnyű ellenőrizni, de személyesen már könnyen kiszűrhetőek a kevésbé színvonalas darabok. Például egy minőségi kamado grillező egyik ismérve, hogy van súlya, ami azt jelzi, hogy egyrészt nagyon jól tartja a hőt, másrészt nem spórolták ki belőle az anyagot.

 

Valamint azt is érdemes ellenőrizni, hogy a kupola légmentesen zár-e, ugyanis csak így kerülhető el, hogy kiszökjön a füst, és fals levegőt szívjon.

 

Ha te szeretnél biztosra menni, és egy valóban magas minőségű kamado típusú grillezőt vásárolnál, keresd fel a Grillplaza.hu oldalát, és válaszd ki, majd rendeld meg a számodra leginkább tetsző, garantáltan minőségi darabot!

További híreink
Téli időszámítás - vasárnap át kell állítani az órákat
Újra át kell állítani az órákat, hajnali háromkor kettő órára kell visszaállítani a mutatókat vasárnap.
2020-10-24 19:45:54, Hírek, Színes Bővebben
Akár telefontokot is nyomtathatnak
Fontos, hogy a következő generáció megismerje, mire és miként használhatók a 3D nyomtatók, amelyek bekerülnek a háztartásokba, és bárki létrehozhat velük kisebb tárgyak...
2020-10-23 20:03:42, Hírek, Színes Bővebben
Hosszú hétvége menetrendi változások
Az október 23-ai hosszú hétvége és mindenszentek miatt változnak a menetrendek a Volán és a Tüke Busz járatain, valamint a vasúton.
2020-10-22 20:45:16, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy nap alatt 1423-mal emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma és elhunyt 48 beteg – írja a ko...
Bővebben >>