Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Ángyán: A patkányt ki kell rángatni a csatornából
2013-06-03 09:04:29
Ángyán: A patkányt ki kell rángatni a csatornából

Ángyán: A patkányt ki kell rángatni a csatornából

„A patkánnyal nem szabad megpróbálni megütközni a csatornában, mert ott ő van előnyben! Ha elkezdünk alkudozni a háttérben, a sötétben mutyizni, végünk van!” – mondja dr. Ángyán József, Fideszes országgyűlési képviselő, saját párttársaira és a kormányra utalva azon a videofelvételen, mely a Hírhatár Online birtokába került. A gödöllői önkormányzat rendkívüli testületi ülésén Ángyán nemcsak a kormányt, de Csányi Sándor OTP vezért is ekézte.

 

Még május 22-én hangoztak el - a többi között - a fenti mondatok Gödöllőn. A város polgármestere egy rendkívüli testületi ülésre hívta meg a Fideszes országgyűlési képviselőt, aki nemcsak, hogy megjelent, de „rá is borította a bilit” saját pártjára.

 

„Több alakalommal tettünk kísérletet Vécsey László képviselő úr meghívására, ám minden esetben elzárkózott a városi testületi ülésen történő részvételtől” – mondja a Hírhatárnak Kovács Barnabás, MSZP-s önkormányzati képviselő. – „Nem tudjuk az okát, de kerüli a találkozást a város vezetőivel” – tette hozzá.

 

Dr. Gémesi György, Gödöllő polgármestere emiatt döntött úgy, hogy Dr. Ángyán József korábbi vidékfejlesztési államtitkárt invitálják a nyilvános ülésre. A Fideszes honatya készséggel tett eleget a felkérésnek, és sokakat megdöbbentve, leplezetlenül tette közzé véleményét.

 

 

„A patkánnyal nem szabad megpróbálni megütközni a csatornában, mert ott ő van előnyben! Ha elkezdünk alkudozni a háttérben, a sötétben mutyizni, végünk van!” – utalt Ángyán a Fidesz „mutyi ügyeire”, melyek a színfalak mögött zajlanak, majd így folytatta: „Meg kell próbálni kihozni a fényre! Fél tőle! Visszahúzódik!” – megjegyezte még, hogy az egyetlen módszer a Fidesz mutyiügyeinek felszámolására, a teljes nyilvánosság, a sajtó. Mint Ángyán elmondta, ezeket a gondolatokat egyszer Szolnokon már mondatokba foglalta az egyik „maffiaközpontban, egy országos gazdagyűlésen” ami miatt „nem voltak boldogok” a Fidesz vezetői.

 

Többször hangsúlyozta, hogy a jelenlegi vezetés és a jobboldal összefonódásai ellen az egyetlen védekezés a sajtónyilvánosság.

 

„Ezt kell, valahogy elérjük, a teljes nyilvánosságot! Információt terjeszteni, vinni, kiteríteni a dolgokat” – mondja a felvételen Ángyán. – „Ezért vagyok hálás Hadházinak Szekszárdon. Vette a bátorságot, és megtette. Nem akármit kockáztatva” – utalt a szekszárdi Fideszes önkormányzati képviselőre, aki az ottani trafik-mutyi leleplezőjeként vált ismertté. Ángyán elismerően beszélt az állatorvos bátorságáról, de sötét jövőt jósolt neki.

 

„Ezen a terepen, aki ilyet tesz, hát annak nem nagy jövője van, de nemcsak neki, hanem a családjának, gyerekének, unokájának sem!” – vélekedett az egykori államtitkár a „szervezet bosszúálló mivoltáról”.

 

Majd hosszasan beszélt a „föld-ügy” és a „trafik-ügy” összefüggéséről.

 

„Ez számomra is világos, látom én ezeket a példákat” – kezd bele Ángyán a párhuzamok vonásába. – „Sok helyen meglepő módon, vagy nem meglepő módon, akik földet kaptak, azok mintha trafikot is kapnának még hozzá.”

 

A Fideszes politikus egy hosszabb levezetésben rámutatott, hogy azok a személyek, akik a miniszterelnök feleségének üzlettársai és közösen művelik a földet, földből is és trafikból is „rendesen részesültek”.

 

Ők kaptak háromszáz egynéhány hektár földet, mégpedig elég jó minőségű, negyven aranykoronás földet. Ha nem felejtesz el vetni, ott tíz tonna kukorica úgy van, mint a sicc! Vetni kell, természetesen!” – mondta hallgatóságának Ángyán. – „És a támogatás sem akármekkora azokon a területeken, és most hallom, hogy ők a trafikokból is néhányat bekerítettek maguknak a környéken. Ez minősíthetetlen szerintem!” – vélekedett a politikus.

 

Majd rátért Csányi Sándor zenélő tehenészetére. Elmondta, hogy Csányi a legnagyobb nyomor közepén, az Ormánságban, három és fél milliárd forintért felépített egy 2400 tehenes zenélő tehenészetet.

 

„Az ötvenes években hallottam, hogy ha a tehén zenét hall, akkor jobban tejel. De, hogy ezt valaki meg is valósítja, arra nem is gondoltam volna” – tette közzé megdöbbenését az ex-államtitkár. – „Bánná a fene, ha ezt a saját pénzén csinálná, csak ebben nagyon sok közpénz volt! Ugye az úr – utalt Csányira – abban az évben négymilliárd forintot vett fel a közös kasszából, erre a beruházásra.”

 

Elmesélte a hallgatóságnak, hogy Csányi tehenészete légkondicionált, és a tehenek gumi padlón tartózkodnak, közlekednek, és vizet permeteznek az állatokra. Mint mondta, fenntarthatósági szempontból egy teljes káosz, maga a csőd, energetikai és minden egyéb szempontból.

 

„Úgy népesítette be a 2400-as tehenészetét, hogy a környékben négy telepet megszüntetett. Ez a multinak is módszere, ha betelepül valahová, akkor a környékben a kicsik tönkremennek” – magyarázza Ángyán. – A négy telepen 150 munkahely szűnt meg, ugyanakkor létrehozott 58 munkahelyet a zenélő tehenészetben és felveszi rá a támogatást, mert ő létrehozott 58 munkahelyet.”

 

Elmondta továbbá, hogy Csányi bejelentette igényét tehenenként két hektár földre, mert „az állatoknak takarmány kell”, és Csányi nem akar alkudozni a közösséggel, „az a jó, ha a föld is nála van”.

 

Ángyán József egy ideje már kellemetlen a Fidesz számára, őszinte, szókimondó magatartása nem „osztatlan siker” a jobboldali többség köreiben. Magányos Don Quijote-ként harcol a visszásságok szélmalma ellen, eddig kevés sikerrel.

 

A szerkesztett videót itt találja.

 

Sz. Szabolcs Erik

 

Utoljára frissítve: 2013-06-03 12:22:23

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>