Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ambrus napja van.
Anthuriumok: miért érdemes szobanövényként tartani őket?
2023-09-21 13:36:29
Anthuriumok: miért érdemes szobanövényként tartani őket?

Anthuriumok: miért érdemes szobanövényként tartani őket?

Ebben a cikkben megismerkedhetsz ezzel az egyedi szobanövénnyel. Eláruljuk, hogy miért érdemes beszerezned és foglalkoznod vele. 

 

Az anthuriumok elterjedése és a származásuk

 

A Tropical Home mini növényei között sokféle anthurium fajtát megtalálunk. Az “anthurium” név az “Anthos” és az “Oura” görög szavakból ered. Ezeknek a szubtrópusi növényeknek a természetes élőhelye az USA legdélkeletibb részétől és Mexikótól, a Karib-térségen át, egészen Chile északi részéig terjed.

 

Rengeteg fajta tartozikide, amelyek élőhelye igen különbözik egymástól. Akad olyan típus, ami 2000 méter felett él az árnyékos és hűvös erdőkben, de nem ritka a meleg erdőkben fejlődő változat sem. 

 

Az első felfedezésükig egészen a 19. századig kell visszamenni, hiszen az emberiség 1857-ben találkozott velük először. Az Osztrák-Magyar Monarchia kezdeményezésére egy expedíciót szerveztek, aminek résztvevője Dr. Karl van Scherzer osztrák orvos és botanikus volt. Ő írta le először a nemzetség első fajtáját, amit aztán saját magáról nevezett el. 

 

Miért jelentősek?

 

Még mindig nem tudod, hogy miért lenne érdemes tartanod? Akkor beavatunk a növény gyógyászati jelentőségébe. A flamingóvirág nemcsak igen mutatós, hiszen számos esetben lehet hasznos, ha az egészségünkről van szó. Éppen ezért régóta jelen van már a hagyományos népi gyógyászatban, hiszen levelét köszvény kezelésére alkalmazzák, egyes fajoknak pedig még gyulladáscsökkentő tulajdonságaik is lehetnek. 

 

Érdekességek, amikről biztosan nem tudtál!

 

A növény beporzói nemcsak az ízeltlábúak lehetnek, hiszen a természetes élőhelyükön a kolibrik is azon dolgoznak, hogy a flamingóvirágok még jobban el tudjanak terjedni. A tápanyagokat tartalmazó nedveket tehát a madarak is szívesen fogyasztják.

 

Emellett egyes fajok kicsi és ehető gyümölcsöket teremnek, amik nemcsak színesek, de igen ízletesek. Egyes országokban ezeket az apró terméseket lekvárok készítésére használják. 

 

Az is elmondható, hogy szobanövényként valóban csodálatos kinézetű, a virágnak tűnő része pedig nem virág, hanem egy módosult levél, amit buroklevélnek is hívnak. A növényt tulajdonképpen sok apró virág alkotja, így tényleg egy igen különleges fajtáról van szó, amely bármely otthonban szépen mutathat.

 

Az anthuriumokat jó vízelvezető, savanyú talajba érdemes ültetni, valamint 15 és 32 fok közötti hőmérsékleten tartani. Nagyon szereti a párás helyeket, öntözni viszont ritkán, de alaposan kell. Amikor a talaj felső része kiszárad, akkor mehet neki egy jó nagy adag víz. A vegetációs időszakban pedig mindenképpen trágyázzuk, de ott elég, ha kéthavonta kap egy kis tápanyagot.

További híreink
Speciális eszköz a fájdalomküszöb mérésére
Egyedülálló innovációkkal mutatkozott be Németországban két nagy nemzetközi vásáron a pécsi Z Elektronika.
2023-12-06 20:25:41, Hírek, Színes Bővebben
Miért érdemes professzionális takarítóeszközöket használni?
A professzionális takarítóeszközökből egyre nagyobb kínálat érhető el a piacon. Nem véletlen, hogy sok cég lép erre a területre, ugyanis olyan termékekről van szó, melyek...
2023-12-06 14:14:07, Hírek, Színes Bővebben
Te mennyit fizetnél a boldogságért?
Persze tudjuk jól, hogy a legtöbb dolog, ami boldoggá tehet minket, az pénzen nem megvásárolható. Ugyanakkor akad néhány olyan örömforrás, amelynek bizony megvan az ára, ...
2023-12-06 13:58:05, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem kell feltétlenül gamernek lenni ahhoz, hogy élvezni tudjuk a videójátékokat, akár egyedül, akár többen, a ...
Bővebben >>