Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.
Arnold Schwarzenegger hőseként emlékezett Gorbacsovról
2022-08-31 17:14:00
Arnold Schwarzenegger hőseként emlékezett Gorbacsovról

Arnold Schwarzenegger hőseként emlékezett Gorbacsovról

Kedden elhunyt Mihail Gorbacsov, az egykori Szovjetunió utolsó szovjet pártfőtitkára. Halála után számos politikus, köztük Ursula von der Leyen, Joe Biden és Boris Johnson is megemlékezett róla, hozzájuk csatlakozott Arnold Schwarzenegger, színész és Kalifornia korábbi kormányzója.

 

A Szovjetunió utolsó főtitkára óriási hatással volt a világpolitikára, de csapást mért Oroszország birodalmi álmaira is.

 

„Van egy régi mondás, miszerint »soha ne találkozz a hőseiddel«. Azt hiszem, ez a legrosszabb tanács, amit valaha hallottam. Mihail Gorbacsov volt az egyik hősöm, és óriási megtiszteltetés és öröm volt számomra, hogy találkozhattam vele. Hihetetlenül szerencsés voltam, hogy a barátomnak hívhattam. Mind tanulhatunk a fantasztikus életéből” – kezdte Instagram-bejegyzését Schwarzenegger, amiben Gorbacsov bölcsességét és bátorságát méltatta, amiért magára vállalta, hogy segít jobbá tenni az emberek életét egy nem működő rendszerben.

 

Örökké úgy emlékszünk majd rá, mint a hősre, aki megdöntötte a kommunista rendszert annak ellenére, hogy ez mit jelentett a saját hatalma szempontjából. Ő most már a történelem része, és tudom, hogy nagyon boldog, hogy újra találkozhat a drága Raiszával, hogy ismét megéljék minden idők egyik legnagyobb szerelmi történetét – emlékezett a sztár.

 

„Amikor esélyt látsz arra, hogy hatással légy másokra, és jobb világot hagyj a következő generációnak, remélem, Gorbacsovra fogsz gondolni, és felteszed magadnak a kérdést: »Ha én nem, akkor ki?«. Tudom, hogy én ezt fogom tenni” – idézi Schwarzenegger sorait a 24.hu.

 

További híreink
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Mit mutat a pénzügyek jövője a kereskedők számára?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk újdonságot, viszont az is egyértelműen látszik, hogy a fejlőd...
2024-04-09 17:47:05, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Romos, penészes cserelakást ajánlott a MÁV a mini-Dubaj helyett
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj miatt mondták fel – írja a Hvg. A 27 bérlőből mindössze 4 fog...
2024-04-04 17:38:50, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Ka...
Bővebben >>