Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Autószerelőből belügyminisztériumi tanácsadó
2015-04-01 20:35:30
Autószerelőből belügyminisztériumi tanácsadó

Autószerelőből belügyminisztériumi tanácsadó

Újabb kisember-sikersztoriról adott hírt a 444.hu: Pintér Sándor egykori autószerelője immár három éve a Belügyminisztérium tanácsadójaként dolgozik. Szolgálataiért ez idő alatt bruttó 11,2 millió forintot kapott az intézménytől.  A belügyminiszter és a hűséges szaki többi üzleti kapcsolata is gyümölcsöző.

 

Pittlik Béla a zuglói III-as számú Autófenntartó Ipari Trösztnél, ismertebb nevén az  AFIT-nél dolgozott, amely a 70-es, 80-as évek egyik legkedveltebb szervizének számított. Itt ismerkedett meg és barátkozott össze Pintér Sándorral, aki fiatal segédnyomozó korában oda vitte javíttatni autóját. A 444.hu és a Direkt 36 információi szerint a két férfi sorsa különös módon fonódott össze: ahogy Pintér emelkedett a ranglétrán, úgy került egyre magasabb pozíciókba Pittlik is. Először csak a műhelyében, majd azon kívül is.

 

Feleségeik is jól kijöttek egymással: a két hölgy a 90-es évek elején alapított egy Perpetuum Mobile Kft. nevű  Peugeot-kereskedést Vácon. A cég, melynek Pittlik Béla az ügyvezetője, azóta is szépen gyarapszik. 2009 óta csaknem megháromszorozta a nettó árbevételét és már Budapesten, az Angol utca 34. szám alatt is van fióktelepe, benne két, Pintér lányai tulajdonát képező vállalkozással.

 

Jóllehet Pittlik nem dicsekszik magas tisztséget betöltő barátjával, az Őrbottyánban élő férfi közvetlen környezetében mindenki sejti, hogy a sikereit nem csupán sokoldalúságának köszönheti. A közügyekhez is tehetséget mutató autószerelő például 2006 és 2010 között képviselőként, valamint alpolgármesterként tagja volt a helyi önkormányzatnak, majd 2012-ben újabb meghökkentő szakmai kihívással szembesült: külsős belügyminisztériumi tanácsadó lett

 

Bár az új feladatkörnek kevés köze van a gépkocsikhoz, a Belügyminisztérium azért döntött Pittlik mellett, mert az általa végzett munkához olyan speciális szaktudás szükséges, amellyel a minisztérium dolgozói nem rendelkeznek. Az egykori autószerelőnek egyebek mellett a közmunka-programokat kell ellenőriznie, különös tekintettel a programok keretében beszerzett “nagy értékű tárgyi eszközökre”, például traktorokra, betonkeverőkre vagy stílfűrészekre. A sok éves szakmai múlt még csak-csak magyarázná az ilyen típusú műszaki megbízásokat, csakhogy Pittlik olyan feladatokat is ellát, amelyekhez nem rendelkezik semmiféle szakképesítéssel. 2014 óta például nem csak gépekkel, hanem emberekkel is foglalkoznia kell: tavaly óta ő ellenőrzi a karitatív szervezeteknél zajló közmunka programokat is.

 

De aki tud, az tud. „Pittlik Bélával kapcsolatban sem szakmai, sem emberi szempontból nem merült fel probléma, feladatai teljesítésével elégedett a minisztérium” - tájékoztatott a BM, így a legfrissebb, idén június 30-ig szóló megbízási szerződés lejártáig még biztos igényt tart az egykori autószerelő munkájára.

 

kiss

 

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>