Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Az ács és a mosómedve
2015-03-11 17:49:33
Az ács és a mosómedve

Az ács és a mosómedve

Amikor Todd Sutton egy februári reggelen megérkezett munkahelyére, a San Francisco-i Modern Művészetek Múzeumába, egy csapdába esett fiatal mosómedvét talált. Hogy hogyan került ide az állatka és miért ejtették foglyul, csak elsőre tűnik rejtélyesnek. A múzeum területén ugyanis építkezési munkálatok zajlanak, egy valamiképpen odavetődött mosómedve pedig remek búvóhelynek találta a sok állványt, repedést, üreget. Már hónapok ott tanyázott, a munkások pedig - az ácsként foglalkoztatott Suttont is beleértve-  nagyon mókásnak találták, amint gyakran a jelenlétükben is felbukkan.

 

Nem így az építkezési vállalkozás, a RFJ Meiswinkel Company tulajdonosa, aki szerint a szegény maci egymagában képes lett volna tönkretenni a 610 millió dolláros projektet. Az elemi csapást megelőzendő megbízott hát egy állatbefogással foglalkozó céget, hogy állítson csapdákat és szállíttassa el a hívatlan vendéget. Bár ezek a ketrec - csapdák sokkal humánusabbak a Magyarországon használatosaknál, hiszen se nem pusztítják el se nem sebesítik meg a foglyul ejtett állatokat, az építkezés területéről begyűjtött mosómedvére altatás várt.

 

Nos, a 49 éves ácsmester annak puszta gondolattól is elborzadt, hogy cipőgomb – szemű barátjuk ilyen sorsra jusson Felpakolta hát teherautójára a ketrecet, ráterített egy takarót, hiszen tisztában volt azzal, hogy a mosómedvék éjszakai állatok, és nem akarta, hogy kis utasát zavarja a fény – aztán felhívta a helyi állatvédők egy csoportját, hogy kiderítse, hogyan is engedheti szabadon. A felhőkarcolókkal telezsúfolt San Franciscoban ugyanis nem könnyű a maci természetes élőhelyére hasonló, nagyobb zöld területet találni. Miközben a lehetőségeket egyeztették, a férfi rácsörgött főnökére, is, hogy értesítse, aznap később megy dolgozni. Amikor kiderült, Sutton épp mosómedve – szöktetéssel van elfoglalva, a cég tulajdonosa azonnal irodájába hívatta. Vállveregetés helyett azonban azzal vádolta, ellopta az állatbefogók tulajdonát képező ketrec-csapdát, és egyáltalán, micsoda ötlet kártékony állatokat menteni – majd azonnali hatállyal elbocsátotta.

 

 

Az ács nem vette túlságosan szívére a dolgot, hanem elindult, hogy alkalmas helyet keressen védencének, ahol szabadon engedheti. Egy tágas park tökéletesen megfelelt az célnak. A maci óriási lelkesedéssel vetette magát a zöldbe, Sutton pedig úgy érezte, élete legjobb döntését hozta meg akkor is, ha ez állásába került. A megüresedett ketrecet visszavitte egykori munkahelyére, aztán többet arra felé sem nézett. Ezzel szemben amellett, hogy nyilvánosságra hozta az ügyet, pert is indított egykori munkáltatója ellen. Bár nem biztos, hogy megnyeri, történetének köszönhetően gyorsan talált új állást. Jelenlegi munkahelyén annak ellenére jobban érzi magát, hogy kevesebbet keres mint a korábbi cégnél, hiszen itt az emberséget nem tekintik kizáró körülménynek.

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Színes Bővebben
A bejárati ajtó több mint egy egyszerű nyílászáró
Igaz, egy beltéri ajtóhoz hasonlítva már nem is olyan “egyszerű” a szerkezete, hisz sok mindenben eltér a felépítése, kialakítása. A bejáratnál lévő nyílászáró szimbolizá...
2024-04-23 16:35:24, Hírek, Színes Bővebben
Az elektromos autók töltésének folyamata is megállíthatatlanul fejlődik
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a töltés kapcsán érkezik. Ez a legfontosabb terület, hisz nagymé...
2024-04-22 15:35:20, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Petőfi Sándorról és a márciusi ifjakról szóló történelmi kalandfilmet a nyitóhétvégéjén több mint 75 ezren n...
Bővebben >>