Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Az antifasiszták és a szélsőjobbosok egy helyen fognak tüntetni?
2013-08-26 11:36:25
Az antifasiszták és a szélsőjobbosok egy helyen fognak tüntetni?

Az antifasiszták és a szélsőjobbosok egy helyen fognak tüntetni?

Mint ismeretes, a Radnóti-díjas Tolerancia csoport 2013. augusztus 30-ára hirdetette meg békés tüntetését a Papp László Budapest Sportaréna elé, kifejezve szolidaritásukat, többek között Alföldi Róbert mellett. Facebook bejegyzésekből tudható, hogy ugyanerre a helyszínre és napra, szélsőjobboldali szervezetek is tüntetést hirdettek, akik az eddigi információk szerint közel 300-an képviseltetik majd magukat.  

 

 

A Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz intézett kérdéseink az alábbiak voltak:

 

  • A Tolerancia csoporton kívül jelentett-e be bármely szervezet, vagy magánszemély demonstrációs szándékot az érintett napra és helyszínre?
  • Amennyiben igen, úgy mit lehet tudni a bejelentő(k)ről?
  • Milyen óvintézkedéseket fog tenni a rendőrség annak érdekében, hogy a békés demonstráción ne történhessen erőszakos megnyilvánulás, tehát hogyan tudják garantálni a békés tüntetők biztonságát?

Kérdéseinket az alábbiak szerint válaszolta meg a rendőrség:

 

„Megkeresésével kapcsoltban tájékoztatjuk, hogy csak az Ön által említett demonstrációról érkezett bejelentés az adott helyszínre. A rendőrség a szükséges erőkkel és eszközökkel biztosítja a Gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényt.

 

Tisztelettel:

Budapesti Rendőr-főkapitányság”

 

Frissítés 2013.08.29.


A birtokunkba jutott információk szerint, azóta már hivatalosan is bejelentettek egy másik rendezvényt - vélhetően az Alföldi ellen tüntetők szélsőséges tábora -, így újabb kérdéseket intéztünk az ORFK felé.

 

Pontosan ki, vagy kik tettek bejelentést Önöknél - tervezett demonstrációról - a Tolerancia csoporton kívül?


Az Ön által említett csoporton kívül 2013. augusztus 30. napra egy magánszemély jelentett be rendezvényt, amely a gyülekezési törvény hatálya alá tartozik.


A rendőrség megadja-e az utóbbi szervezetnek, vagy magánszemélynek az engedélyt a gyülekezésre, számolva annak kockázatával, hogy a két, igen ellentétes világnézetet valló csoport között esetleg fizikai atrocitásra is sor kerül?


A Budapesti Rendőr-főkapitányság a bejelentést tudomásul vette és felkészült a rendezvények biztosítására, amelyek kapcsán minden tudomására jutott jogsértéssel szemben fel fog lépni.


Érdeklődni szerettünk volna afelől is, hogy sikerült-e megállapítani azoknak a személyeknek a kilétét, akik egy hasonló rendezvény alkalmával, 2012. augusztus 29-én támadták meg Hanti Vilmost, a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetségének elnökét. Erre a kérdésünkre a rendőrség a választ, adatvédelmi okokra hivatkozva megtagadta.

 

AdamRos

Utoljára frissítve: 2013-08-29 09:06:24

További híreink
A kábítószer kereskedők a rács mögé kerültek
Jogerős ítélet született a kábítószer-kereskedők ügyében.
2024-02-13 21:14:44, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Nem éri meg fiktív számlákkal adót csalni
Sikeresen számolt fel egy fiktív számlák kibocsátására szakosodott bűnszervezetet a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-dunántúli Bűnügyi Igazgatósága.
2024-02-09 21:04:59, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben
Letartóztatták a komlói rablópárost
A Pécsi Járásbíróság elrendelte egy fiatalkorú fiú és egy fiatal férfi letartóztatását egy hónapra a Komlón kétrendbeli felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt.
2024-01-29 21:07:26, Hírek, Rendőrségi hírek Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mára lézeres szemműtétek millióit végezték már el, szóval nem mondhatjuk új jelenségnek, ám amilyen ütemben fe...
Bővebben >>