Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Piroska napja van.
Az Átlátszó nem ismeri be tévedését
2013-11-08 13:09:59
Az Átlátszó nem ismeri be tévedését

Az Átlátszó nem ismeri be tévedését

A Demokratikus Koalíció Sajtóirodája október 30-án levelet küldött az atlatszo.hu portál főszerkesztőjének.

 

A párt, nagyra becsülve a portál tevékenységét, nem akart a helyreigazítási kérelem barátságtalan formájához folyamodni, ezért választotta ezt a módot arra, hogy kérje: pontosítsák az egyik cikk nyilvánvalóan téves állításait - közölte a Sajtóiroda, hozzátéve, Mong Attila főszerkesztő azt válaszolta, hogy megvizsgáltatja a jogászukkal, mi legyen a helyreigazítás sorsa. Napok teltek el, de nem történt semmi. Végül a sokadik kérdésre Mong annyit válaszolt, hogy ez csak egy levél, észrevétel, nem helyreigazítási kérelem, ezért nem közlik.

 

A DK Sajtóirodája ezért úgy döntött, hogy szerkesztőségünket kéri föl a levél nyilvánosságra hozatalára,  ugyanakkor ügyvéd útján, hivatalosan is fölszólítja az atlatszo.hu -t a helyreigazításra.

 

Mong Attila

főszerkesztő úrnak

 

 

Tisztelt Főszerkesztő Úr!

 

Őszinte nagyrabecsüléssel figyeljük az atlatszo.hu cikkeit, írásait, blogbejegyzéseit. A portál fontos szerepet vállal a hazai közélet korrupciótól és összefonódásoktól történő megszabadítása érdekében tett erőfeszítésekből. Érthető, ha ennek során figyelmetlenségből vagy tévedésből hamis információk is becsúsznak, de a portál hitelességét ezek mindenképpen csorbítják.

 

Ilyen téves információ látott napvilágot a „Ráhel cipellője, Ferenc aranyköpése és a síkapuk” címet viselő eheti Mutyimondó bejegyzésben. Idézzük: „Gyurcsány és a baloldal speciel még nem számolt el semmivel, a pártfinanszírozás ügyében pedig konkrétan nem csináltak semmit, amikor hatalmon voltak, azon kívül, hogy ugyanúgy folyatták ki a közpénzt, ahogyan most a Fidesz”.

 

Az elszámolást Gyurcsány Ferenc és a baloldal részéről Ön azzal összefüggésben hiányolta, hogy a Demokratikus Koalíció fölszólította a miniszterelnököt és családját: számoljon el vagyonával. Meglehet, megfeledkezett arról, hogy Gyurcsány Ferencnek nincs mivel elszámolnia: vagyonát ugyanis magánvállalkozóként, miniszteri, illetve miniszterelnöki megbízatását megelőzően, az adózásra és a privatizációra vonatkozó hatályos törvények maradéktalan betartásával szerezte. Miniszteri, illetve miniszterelnöki illetményét minden hónapban közcélra ajánlotta föl, vállalkozásai irányításában állami megbízatását követően nem vett részt, e cégek állami támogatásra nem pályáztak (így arról sem kellett gondoskodnia, hogy ne azok nyerjék a legtöbbet), megrendelést sem az ő, sem hozzátartozóinak cégei állami tulajdonú vállalat (pl. Dunaferr), illetve címzett- vagy céltámogatást (pl. Váli-völgyi vízelvezetés) elnyert önkormányzatok (pl. Alcsútdoboz) részéről nem kapott.

 

Ami a baloldalt illeti, e tekintetben elszámolni valója egyedül az MSZP-nek lehetne, a többi ma működő, baloldalinak tekinthető párt ugyanis a rendszerváltás után, jórészt a közelmúltban, induló vagyon nélkül alakult, állami támogatásának felhasználását, amennyiben egyáltalán részesült ilyenben, az ÁSZ ellenőrizte. A Magyar Szocialista Párt viszont, mint arról a jobboldali többségű országgyűlés által elfogadott 1993. évi IV. törvény tanúskodik, vagyonelszámolási kötelezettségének több mint húsz éve eleget tett.

 

Téves a kijelentésének az a része is, hogy „a pártfinanszírozás ügyében pedig konkrétan nem csináltak semmit, amikor hatalmon voltak”. Bizonyára elkerülte figyelmét az a csatoltan küldött törvényjavaslat, amelyet a kormány megbízásából dolgoztak ki, és amelyet két szocialista képviselő nyújtott be 2007-ben. Ez a javaslat, ha törvénnyé válik, a pártfinanszírozás legtöbb problémáját elhárította volna, és mára lényegesen tisztább lehetne a magyar közélet. Sajnos, az erről tartott ötpárti egyeztetések során kialakult konszenzustól a Fidesz – állítólag Orbán Viktor személyes utasítására – az utolsó pillanatban elállt, így a törvényt, kétharmados lévén, nem sikerült elfogadni.

 

Mindennek fényében pedig alighanem felülvizsgálatra szorul az az állítása is, hogy „ugyanúgy folyatták ki a közpénzt, ahogyan most a Fidesz”. Az idézett törvényjavaslat sorsa cáfolja, hogy az akkor hatalmon lévőknek is az lett volna a céljuk, mint a maiaknak, akik azt a javaslatot akkor elgáncsolták, ami pedig a közpénzek tényleges elfolyatásának nagyságrendjét illeti, e tekintetben a baloldal a most hatalmon lévő Fidesznek kisinasa sem lehetne.

 

Hálásak lennénk, ha főszerkesztő úr e megjegyzéseknek is helyet adna a portálon.

 

Változatlan nagyrabecsüléssel

 

DK Sajtóiroda

További híreink
A felfújható kerti medence javítása egyszerű
Manapság nagy divat a kerti medence, szinte minden kisgyermekes család beruház rá, hogy a csöppségek élvezhessék a hűs vizet a nagy melegben. A felfújható medencék a legn...
2022-01-12 18:26:16, Hírek, Aktuális Bővebben
2 colos golyóscsap - Van kiút az öntözésben!
Az öntözőrendszerek, vízhálózatok kiépítése előzetes tervezést igányel. Többek között meg kell terveznünk azt is, hogy milyen alkatrészeket fogunk felhasználni. Vannak ol...
2022-01-12 18:24:13, Hírek, Aktuális Bővebben
Amikor feltétlenül szakértő segítsége kell: az önsértést mindig komolyan kell venni!
Az önsértés az a folyamat, amikor az egyén saját magának okoz szándékosan sérüléseket. A köztudatban vagdosásnak is nevezik, s ez egy igen súlyos állapot, amelyben minden...
2022-01-12 18:18:19, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Szanyi Tibor által alapított Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (ISZOMM) üdvözölte, hogy az ország e...
Bővebben >>