Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Az egyedi tömörfa bútorok melegséget kölcsönöznek otthonodnak
2023-05-16 19:07:12
Az egyedi tömörfa bútorok melegséget kölcsönöznek otthonodnak

Az egyedi tömörfa bútorok melegséget kölcsönöznek otthonodnak

A tömörfa bútorgyártásban való felhasználása

 

A tömörfa a bútorgyártásban használt egyik legnépszerűbb anyag. Nem véletlenül használja a LivDan Home az egyedibútor-tervezés és -kivitelezés során. Mivel az anyag rendkívül tartós és időtálló, sokféle stílusú elem készíthető belőle. A belőle készült modellek jellemzői közé tartozik a magas minőségű kidolgozás, az egyedi megjelenés és a hosszú élettartam.

 

A fa könnyen megmunkálható, ami lehetővé teszi az újszerű tervezési megoldásokat és kreatív formák kialakítását. Az öregített, recés fa unikális megjelenést kölcsönöz a bútornak, míg a sima és csiszolt fa elegánsabb, letisztultabb megjelenést eredményez. A kialakítástól függetlenül a természetes anyagból készült lakberendezési termékek melegséget és természetközeli hangulatot visznek a négy fal közé.

 

Azonban az ára miatt a fából készült bútorok magasabb árkategóriába tartoznak. Az anyag munkaigényessége és a szükséges tapasztalat miatt a műhelyek több időt fordítanak a bútorok megtervezésére és kivitelezésére. A ráfordított idő arányában ez természetesen magasabb árakat eredményez, de azoknak, akik készek befektetni egy igazán magas minőségű bútorba, a tömörfa modellek hosszú távú befektetést jelenthetnek.

 

A fa népszerű a lakberendezésben

 

A tömörfa nemcsak a bútorgyártásban, hanem a lakberendezésben is ideális anyag. A sokoldalúsága lehetővé teszi, hogy számos formában és funkcióban használjuk fel, mint például padlóburkolat, mennyezeti gerenda, ajtók, ablakkeretek, díszlécek, konyhapultok és falburkolatok.

 

Kiváló választás az olyan helyiségekben, mint például az étkező vagy a nappali, ahol meleg és meghitt hangulatot szeretnénk kialakítani.

 

Magas páratartalmú helyiségbe, mint amilyen a fürdőszoba, viszont nem javasolt a használata, kizárólag megfelelő felületkezelés után.

 

Nem mindegy, hogy tömörfa vagy furnér a bútor alapanyaga

 

A tömörfa és a furnér két különböző faanyag típus, amelyeknek eltérő tulajdonságaik és felhasználási módjuk van. A furnér vékonyabb rétegekben leválasztott faanyag, amelyet más fafelületekre helyeznek fel. Mindkét anyag nagy népszerűségnek örvend a bútoriparban, azonban az eltérő tulajdonságaik miatt eltérő felhasználási területeket is képviselnek.

 

Számos előnye többek között az ára, mivel olcsóbb, így a bútorgyártók számára előnyösebb anyag. A súlya is könnyebb, ezáltal könnyű és egyszerűen mozgatható elemek készülhetnek belőle. Hátránya viszont, hogy sérülékenyebb és kevésbé időtálló.

Ha egyedileg tervezett bútort, valamint lakberendezői segítséget szeretnél, keresd a LivDan Home tapasztalt csapatát!

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Színes Bővebben
Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve bennünket, amennyiben rendszeres fogyasztóivá válunk. Ám soks...
2024-04-19 08:47:57, Hírek, Színes Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A technológia folyamatosan fejlődik, pláne a digitális és pénzügyi világban. Ezzel valószínűleg nem mondtunk ú...
Bővebben >>