Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Diána napja van.
Az ellenzék kihagyta a nyugdíjas rezsiziccert
2019-08-25 17:55:43
Az ellenzék kihagyta a nyugdíjas rezsiziccert

Az ellenzék kihagyta a nyugdíjas rezsiziccert

Még nekünk is jönnek, hogy azt mondja „Nem mi vagyunk az ellenség, hanem az Orbán, őt tessék támadni, ne minket! Aki minket támad, az Orbán ügynöke, mind!”

 

Mivel éppen van egy negyedórám (és egyébként is türelmes vagyok, mint a birka), így, hogy jól elsüvített a fejem fölött egy orbáni magas labda, négyszázötvenedszer is elmesélem, mivel lehetett volna lecsapnia ezt az ellenzéknek, mi jelenthette volna itt az alternatívát.

 

A magas labda: A kormány bejelentette, hogy felcímkézett, csak meghatározott célra (gáz- és villanyszámla kiegyenlítésére) felhasználható támogatással ajándékozza meg a nyugdíjasokat, amelyeket utalvány formájában postáz.

 

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen, korlátozott felhasználású utalványt kizárólag a számláikat csekken fizető nyugdíjasok tudják majd érvényesíteni. Sem azok, akik átutalással vagy valamilyen csomagban fizetik a fogyasztásukat, sem akiknek az órája praktikus okokból a gyerekük nevén van, nem, vagy csak nagyon sok ügyintézés-utánajárás útján juthatnak hozzá a nekik szánt járandósághoz.

 

Az intézkedésnek tehát egyértelműen az a gyenge pontja, hogy NEM SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ az adomány, továbbá hogy PAPÍRUTALVÁNY formájában érkezik, és nem forintban, átutalással. Ráadásul a kötöttség egyértelműen a kormánypropagandát, a rezsicsökkentés hazugságának továbbéltetését szolgálja.

 

Magától adódó alternatíva: Jön egy ellenzéki politikai erő, és nagyon egyszerűen, mindenki számára érthető módon rámutat a szóbanforgó gyenge pontra:

 

A kormány ezzel az intézkedésével ismét azt fejezte ki, hogy mélyen lenézi a választópolgárait. Olyan juttatást akar adni nekik, amelynél nem bízza rájuk, hogy mire költik a pénzüket, hanem ezt ő akarja megszabni. Most majd minden nyugdíjas kap egy papírutalvány-csomagot, amelyet csak gázra és villanyra költhet. Ám ezt az érintetteknek csak egy része tudja majd felhasználni: az, aki csekken fizeti a számláit. Senki más nem hallott arról semmit, hogy miként érvényesítheti az utalványát például a banki átutalásoknál. Vagy hogy mit tegyen az, akinek praktikus okokból a gyereke nevén van a gázórája.

 

Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal vonja vissza ezt az intézkedését! Állítsa le a papírutalványok kinyomtatását, és rendelje el, hogy az általa megszabott mértékű juttatást szabadon felhasználható pénz formájában küldi el a nyugdíjasoknak. Egyszerű átutalással, a nyugdíjuk mellé.

 

Amennyiben ezt a kormány nem teszi meg, úgy ennek a célnak az érdekében az ellenzéki pártok közös tüntetésre hívják a választópolgárokat, a társadalmi státuszuktól és a pártállásuktól teljesen függetlenül. Ez ugyanis most nem csupán az ellenzékiek, hanem minden nyugdíjas ügye.

 

A tapasztalható gyakorlat: Volt valami ellenzéki nyilatkozat arról, hogy közelednek a választások és a Fidesz már megint erre kacsintva kezd bele az osztogatásba – vagyis a szokásos módon elhangzott az ellenfél minősítése. Nem hangzott el azonban semmi, ami a helyzetet értelmezte volna a társadalom számára, és ami egyúttal a lehetséges, normális lépést, mint politikai-cselekvési alternatívát felvillantotta volna.

 

Ha nem, hát nem, nem kötelező a disznótor, ahogyan mondani szokás. Csak akkor nagyon nem illik jammerolni, hogy „jaj, már megint minket szapulnak, ahelyett hogy a Zorbánt szidnák”. Akkor ezeket a véleményeket is ugyanúgy le kell szarni, ahogy az egész politizálásnak nevezett tevékenységet. Akkor minket is békén kell hagyni, ha a véleményünket mondjuk.

 

És aztán persze nem kell csodálkozni.

További híreink
Feszültségek a kecskeméti Fideszben, gyengülést mutat a mérésük
Bár a cím csak a Fideszt említi, ugyanúgy igaz ez a kisebbik kormánypártra is. Az országot irányító két párt eddig viszonylag jól tartotta a nagy közös száját, és alig jö...
2019-09-18 11:32:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Karácsony önkormányzati ellenfelét támadja Ungár Péter
A főpolgármesteri kampányhajrában Karácsony Gergelyt váratlan helyről ért támadás – az érdekérvényesítési libikókájának pillanatnyi állásához mérten kritikus és sértődött...
2019-09-18 11:32:39, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Megéri...?; Milliárdokat jelenthet a bukott fideszes polgármesterek (vég)kielégítése
Több százezer, esetenként több millió forinttal a zsebükben távozhatnak az őszi önkormányzati választásokon elbukó jelenlegi polgármesterek. De a képviselőtestület akár m...
2019-09-16 15:29:11, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Gálos Roland nyolcaddöntőbe jutott 57 kilogrammban vasárnap a jekatyerinburgi férfi ökölvívó-világbajnokságon.
Bővebben >>