Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Alfréd napja van.
Az ellenzék kihagyta a nyugdíjas rezsiziccert
2019-08-25 17:55:43
Az ellenzék kihagyta a nyugdíjas rezsiziccert

Az ellenzék kihagyta a nyugdíjas rezsiziccert

Még nekünk is jönnek, hogy azt mondja „Nem mi vagyunk az ellenség, hanem az Orbán, őt tessék támadni, ne minket! Aki minket támad, az Orbán ügynöke, mind!”

 

Mivel éppen van egy negyedórám (és egyébként is türelmes vagyok, mint a birka), így, hogy jól elsüvített a fejem fölött egy orbáni magas labda, négyszázötvenedszer is elmesélem, mivel lehetett volna lecsapnia ezt az ellenzéknek, mi jelenthette volna itt az alternatívát.

 

A magas labda: A kormány bejelentette, hogy felcímkézett, csak meghatározott célra (gáz- és villanyszámla kiegyenlítésére) felhasználható támogatással ajándékozza meg a nyugdíjasokat, amelyeket utalvány formájában postáz.

 

Nyilvánvaló, hogy egy ilyen, korlátozott felhasználású utalványt kizárólag a számláikat csekken fizető nyugdíjasok tudják majd érvényesíteni. Sem azok, akik átutalással vagy valamilyen csomagban fizetik a fogyasztásukat, sem akiknek az órája praktikus okokból a gyerekük nevén van, nem, vagy csak nagyon sok ügyintézés-utánajárás útján juthatnak hozzá a nekik szánt járandósághoz.

 

Az intézkedésnek tehát egyértelműen az a gyenge pontja, hogy NEM SZABAD FELHASZNÁLÁSÚ az adomány, továbbá hogy PAPÍRUTALVÁNY formájában érkezik, és nem forintban, átutalással. Ráadásul a kötöttség egyértelműen a kormánypropagandát, a rezsicsökkentés hazugságának továbbéltetését szolgálja.

 

Magától adódó alternatíva: Jön egy ellenzéki politikai erő, és nagyon egyszerűen, mindenki számára érthető módon rámutat a szóbanforgó gyenge pontra:

 

A kormány ezzel az intézkedésével ismét azt fejezte ki, hogy mélyen lenézi a választópolgárait. Olyan juttatást akar adni nekik, amelynél nem bízza rájuk, hogy mire költik a pénzüket, hanem ezt ő akarja megszabni. Most majd minden nyugdíjas kap egy papírutalvány-csomagot, amelyet csak gázra és villanyra költhet. Ám ezt az érintetteknek csak egy része tudja majd felhasználni: az, aki csekken fizeti a számláit. Senki más nem hallott arról semmit, hogy miként érvényesítheti az utalványát például a banki átutalásoknál. Vagy hogy mit tegyen az, akinek praktikus okokból a gyereke nevén van a gázórája.

 

Ezért felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal vonja vissza ezt az intézkedését! Állítsa le a papírutalványok kinyomtatását, és rendelje el, hogy az általa megszabott mértékű juttatást szabadon felhasználható pénz formájában küldi el a nyugdíjasoknak. Egyszerű átutalással, a nyugdíjuk mellé.

 

Amennyiben ezt a kormány nem teszi meg, úgy ennek a célnak az érdekében az ellenzéki pártok közös tüntetésre hívják a választópolgárokat, a társadalmi státuszuktól és a pártállásuktól teljesen függetlenül. Ez ugyanis most nem csupán az ellenzékiek, hanem minden nyugdíjas ügye.

 

A tapasztalható gyakorlat: Volt valami ellenzéki nyilatkozat arról, hogy közelednek a választások és a Fidesz már megint erre kacsintva kezd bele az osztogatásba – vagyis a szokásos módon elhangzott az ellenfél minősítése. Nem hangzott el azonban semmi, ami a helyzetet értelmezte volna a társadalom számára, és ami egyúttal a lehetséges, normális lépést, mint politikai-cselekvési alternatívát felvillantotta volna.

 

Ha nem, hát nem, nem kötelező a disznótor, ahogyan mondani szokás. Csak akkor nagyon nem illik jammerolni, hogy „jaj, már megint minket szapulnak, ahelyett hogy a Zorbánt szidnák”. Akkor ezeket a véleményeket is ugyanúgy le kell szarni, ahogy az egész politizálásnak nevezett tevékenységet. Akkor minket is békén kell hagyni, ha a véleményünket mondjuk.

 

És aztán persze nem kell csodálkozni.

További híreink
„A székelyek sem nem nácik, sem nem kommunisták” – közölte Orbán irodalmi vérebe
Én, sokakkal ellentétben, kifejezetten örülök annak, hogy Demeter Szilárd differenciálni képes. Sajnos sok esetben viszont nem differenciál ilyen finom eleganciával és a ...
2020-02-22 17:43:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Ez a valóság – több száz méteres sor Budapesten az ingyenételért
Ez egy sorbanállás, ma, szombaton. Az élelmiszerbolt előtt ugyan, de nem élelmiszerért, hanem ételért. Te érted a különbséget. Az élelmiszert bent adják a boltban pénzért...
2020-02-22 17:43:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Bódi Sylvi rasszista ironizálással nyalt be az Orbán-kormánynak – Mikronéziából
Végre Bódi Sylvi is nyilatkozott a koronavírusról: a jelenleg Mikronéziában élő modell meglehetősen rasszista uszítással vezetett le Instagram-oldalán, hogy szerinte hogy...
2020-02-18 19:28:25, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Idén a Pécsi Tudományegyetem volt közgazdászhallgatójából és a somogyhárságyi plébánosból álló páros is elind...
Bővebben >>