Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Az ellenzéki léhűtők s az ő feladataik
2016-10-22 19:11:39
Az ellenzéki léhűtők s az ő feladataik

Az ellenzéki léhűtők s az ő feladataik

Ezzel szemben nagyon nem érdekel a középszerű vezetőinek agymenése a magyar társadalom előtt álló teendőkről, nem érdekelnek az ostoba programjaik, a másik illetése olyan nevekkel, amelyek jelentéséről a saját műveletlenségük okán fogalmuk sincs, nem érdekel Juhász Péter magánélete és Szél Bernadett korlátolt véleménye Gyurcsányról, nem érdekel a nímand Molnár Gyula, nem érdekel az Együtt huszadik fellángolása Szigetvári önmegvalósítása érdekében, nem vagyok kíváncsi Vona kutyáira és az iszlámról alkotott ignoráns véleményére, sírhatnékom van, ha Gyurcsány megszólal, és kiszaladnék a világból, amikor meglátom Karácsony Gergely civilizáltan bealudt fejét.

 

Egyikkel sem kötnék barátságot, egyiket se engedném be a házamba, és egyikkel se szeretnék egy perccel tovább beszélgetni olyan témákról, amelyek nem szorosan véve az ellenzék vezetőinek kötelességeiről szólnak. És mint említettem, egyetlen ilyen kötelesség van: az országot tönkretevő Orbán Viktor leváltása. Végül tehát: a legkevésbé se vagyok kíváncsi arra, hogyan viszonyulnak Orbánhoz. Orbánhoz egyetlen viszonyulás lehet: a leváltásának megszervezése.

 

Nem akarok azonosulni velük semmilyen értelemben, csak és kizárólag a feladatuk elvégzését kérem számon rajtuk, mint a villanyszerelőn és benzinkutason. Ám ezek az emberek mindennel foglalkoznak, csak azzal nem, ami a feladatuk. A feladatuk nem a szónoklás a médiában, a pulpituson, a konferenciákon. A feladatuk nem a másik gyalázása. A feladatuk nem a pótcselekvés, a jelenlét a semmi közepén. A feladatuk nem a fontoskodás, az öntetszelgés, és lúzer pártjaik kiválthatatlanságának bizonygatása. Egyetlen feladatuk van, ami az előbbieket - ha szükség van ezekre - értelemmel ruházza fel: ez az egyetlen feladatuk és annak az eredménye érdekel, hogy ti. Orbán az Ecuador felé tartó repülőn ül a sleppjével együtt, és sose látjuk viszont.

 

Ehhez az említett és a nem említett ellenzéki léhűtőknek le kéne ülni kettesben, hármasban, ötösben, nem a nyilvánosságban hőbörögni, megállapodni akár, hogy utálják egymást, de ennek ellenére kidolgozni egy politikai stratégiát, olyat, ami a gátlástalan hatalombitorlóval szemben, (politikai) háborús viszonyok között is elhozza a kívánt eredményt, és amelyben egyedül megmutatkozhatna, hogy az ellenzék vezetői nem azok a hasznavehetetlen, szánalmas figurák, akiknek az eddigiek alapján joggal hiheti őket bárki (már akinek nem ez az akol meleg magyar politikai élet a közéleti mércéje).

 

Az ellenzék egy vicc, és mivel a meghatározó feladatát nem teljesíti, nem is tekinthető létezőnek. A Kutyapárt hozzájuk képest egy vérkomoly, perspektivikus force.

 

(hafr.blog.hu)

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>