Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Az ellenzéki pártok tudták, hogy nem lesz tisztességes választás, de felkészültek
2014-07-23 15:08:55
Az ellenzéki pártok tudták, hogy nem lesz tisztességes választás, de felkészültek

Az ellenzéki pártok tudták, hogy nem lesz tisztességes választás, de felkészültek

Az ellenzéki pártok szinte azonnal reagáltak Áder János államfő bejelentésére, miszerint az önkormányzati választások 2014. október 12-én zajlanak majd hazánkban. A DK, a Liberálisok, az MSZP és az Együtt-PM is úgy nyilatkozott, készen állnak a választásokra és az együttműködésre egyaránt.
 
Varju László, a DK országgyűlési képviselője elmondta, pártja számára nem okozott meglepetést, hogy Áder János mindenféle aggály és kétely nélkül kiírta az önkormányzati választást október 12-re. "Az Orbán pártkatonájává váló Ádert nem zavarják az alkotmánybíróság elnökének, az alkotmánybíróknak és a demokratikus ellenzéknek a bírálatai sem, mint ahogy szó nélkül hagyta az EBESZ kritikáját is. Ez a választás sem lesz szabad és tisztességes. Ez a rezsim, amely úton van a bukás fele, erre képes" - áll a közleményben.
 
A Magyar Liberális Párt szerint az, hogy Áder megvárta, hogy az Alkotmánybíróság kimondja a végső szót a Fidesz választási törvényéről még nem jelenti azt, hogy egy törvényes és legitim választásnak adott utat, hiszen a módosítás választási csalás, mivel egyértelműen a kormánypártnak kedvez és azért született, mert a Fidesz félt a budapesti vereségtől. 
 
Az MSZP részéről Gőgös Zoltán úgy nyilatkozott, hogy a következő két hétben le kell zárni az önkormányzati választással összefüggő ellenzéki tárgyalásokat, és az az alapvető érdek, hogy lehetőleg mindenhol egy kihívója legyen a kormánypárti indulónak. Ennek egyedül az MSZP az akadálya jelenleg, hiszen ezen a héten a párt kérésére a baloldali ellenzék nem egyeztet az együttműködésről... 
 
Helyi szinten folynak az egyeztetések, de megállapodásokat egyelőre nem kötnek, mert a szocialisták, a DK és az Együtt-PM álláspontja is az, hogy jelöltállítás ügyében az együttműködést az összevontan kell kezelni - ezt már Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke mondta el, hozzátéve, pártja nyugodt szívvel és teljes felkészültséggel várja az önkormányzati választást.
 
Hírhatár-MTI
További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>