Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Az EMMI-nek köszönhetően szénszünetet tartanak az Óbudai Egyetemen
2013-11-27 08:51:10
Az EMMI-nek köszönhetően szénszünetet tartanak az Óbudai Egyetemen

Az EMMI-nek köszönhetően szénszünetet tartanak az Óbudai Egyetemen

Az Óbudai Egyetem idén ősszel 457 millió forintot kapott, ehhez képest a minisztérium most 809 millió forint zárolását rendelte el náluk.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, érdekes döntés született az EMMI-nél: Lengyel Györgyi, az Emberi Erőforrások Minisztériumának közigazgatási államtitkára levélben fordult a felsőoktatási intézményekhez, melyben azokat felszólította, hogy: az EMMI számlájára „az elrendelt zárolás azonnali végrehajtása érdekében, az intézmény bevétele terhére (…) soron kívül 2013. november 22-ig befizetni szíveskedjenek”.

 

Az Óbudai Egyetem ősszel 457 millió forintot kapott, ennyivel több hallgatót oktattak ugyanis az előzetesen kalkulálthoz képest - írja az Index. Az EMMI levelét erősen meglepődve vették tudomásul: annak alapján ugyanis az egyetemnek 809 millió forintot kell zárolnia.

 

Rudas Imre rektor a portálnak adott nyilatkozatában elmondta: méltánytalannak tartják a megszabott öszeget, ugyanis az elmúlt években az intézmény nem halmozott fel adósságokat és a létszám sem csökkent. Egy 4,3 milliárdos költségvetésű intézménynek pedig komoly érvágást jelent ekkora összeg elvonása.

 

A Műegyetem után innen vonták el egyébként a legnagyobb összeget. Az intézmény vezetése azonnal leállított minden új kötelezettségvállalást, hogy a béreket ki tudják fizetni. Télen legalább kéthetes szénszünetet rendelnek el, és emiatt a vizsgaidőszakot is meg kell hosszabbítani. A Semmelweis Egyetemtől 481 millió forintot vontak el, az ELTÉ-től 635 milliót, A Corvinustól pedig 489 milliót.

 

-naan-

fotó: mti

 

Utoljára frissítve: 2013-11-27 08:53:49

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget...
Bővebben >>