Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Az E.ON nevével visszaélve kérnek csalók átutalást
2019-01-21 12:11:34
Az E.ON nevével visszaélve kérnek csalók átutalást

Az E.ON nevével visszaélve kérnek csalók átutalást

A cég az elmúlt napokban több bejelentést kapott ezekről a nagyon veszélyes visszaélési kísérletekről. Az energiavállalat arra kéri ügyfeleit, hogy kiemelt óvatossággal járjanak el átutalási megbízásaik teljesítése során.

 

Az ismeretlen elkövetők által küldött e-mailek a megtévesztésig hasonlítanak az E.ON ügyfélszolgálata által kiküldött számlaértesítő e-mailekre.  A csalók az E.ON logójával visszaélve próbálnak kisebb összegeket kicsalni ügyfeleinktől. A megtévesztő e-mailekben több hivatkozás is az E.ON oldalára vezet, ami az átverési kísérletet különösen hihetővé teszi.

 

Az átutalni kért összegek általában pár ezer forint összegűek, amelyek szintén hozzájárulhatnak ahhoz, hogy az átverés kiszemelt áldozatai az elektronikus levélben megadott fizetési oldalra kattintsanak. Az e-mailben szereplő linkek közül egyedül ez a fizetés indítására megadott link vezet a csalók fizetési felületére, amely szintén a megtévesztésig az E.ON felületére, illetve az OTP Simple Pay fizetési felületére hasonlít.

 

(nyitóképünkön a hamis weboldal)

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>