Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Az éppen kihirdetett veszélyhelyzet alatti ócska ámokfutás folytatódik
2020-11-11 20:14:07
Az éppen kihirdetett veszélyhelyzet alatti ócska ámokfutás folytatódik

Az éppen kihirdetett veszélyhelyzet alatti ócska ámokfutás folytatódik

Egyetlen részlet ebből a módosítási előterjesztésből (holott akadna még szép számmal más is):

 

„A Javaslat a fentiekhez illeszkedve biztosítja a gyermekek számára Magyarország alkotmányos identitásán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést, egyértelmű alapokat teremtve ahhoz, hogy a felnövekvő nemzedék valamennyi tagja Magyarország magyar identitását, szuverenitását, a kereszténység nemzetmegtartó szerepét megismerhesse és megóvhassa".

 

Visszafogom magam, s nem szólok most arról, mit gondolok e sorok megrendelőinek és elkészítőinek jelleméről és elméleti felkészültségéről (a nyomdafesték textualizálná azt a látványegyüttest, ahogy a középkorban a pokol legmélyebb bugyrait volt szokás kiábrázolni, emberi testnyílásokkal, ürülékkel, félig emberi, félig állati szörnyetegek tüsténkedésével stb.).

 

Most csak néhány dologról beszélek:

 

1. Egy alkotmány (alaptörvény) megírásának vagy módosításának alapfeltétele, hogy annak írója a rendelkezésre álló fogalmi készlettel tisztában legyen, a szavakat, fogalmakat azok jelentésében használja, s nem saját átköltésében, vagy a megszokott és ócska „szómágikus” célból elkövetett hablaty okán, de nem is posztmodern dekonstrukciós szándékkal. A kereszténységnek ugyanis nincs semmilyen NEMZETmegtartó szerepe. A kereszténység ÁLLAMmegtartó szerepe Magyarország múltját tekintve megkérdőjelezhetetlen, ám a jelenlegi magyar NEMZETet az eltérő vallású, világnézetű és kultúrájú állampolgárok összessége alkotja.

 

2. A mai magyar NEMZET plurális jellegére tekintettel egyetlen vallási vagy világnézeti hagyományt sem illethet meg semmiféle privilégium, továbbá nem juthat az Alaptörvényben rögzített módon olyan funkcióhoz, amely a további törvényalkotásban normatívaként jelenhetne meg. Az egyházak semmilyen közhatalmi-közjogi kiváltságokkal nem rendelkezhetnek, az állam fölött semmilyen szimbolikus vagy tényleges befolyást nem gyakorolhatnak, végezetül jogszabályokat hittételek nem igazolhatnak és nem legitimálhatnak.

 

3. Ha az európai (nyugati, zsidó-keresztény) és benne a magyar önazonosság történelmi és jelenkori rendszerét, kollektív identitását kívánják megalkotni, ám tegyék, de ez alapvetően a történészek, jogtörténészek, társadalomtörténészek feladata, legkevésbé a jogalkotóé.

 

4. A fenti módosítást Szaud-Arábiában abszolút megfelelőnek, adekvátnak találnám, még akkor is, hogy Szaud-Arábiának nincs alkotmánya, hiszen a Korán és az iszlám jogrendje, a saría betölti ezt a funkciót.

 

5. A magyar ellenzéknek pedig azt javaslom, olvassa el figyelmesen az Alaptörvény módosításáról szóló teljes törvénytervezetet, hogy végre mindenki számára világossá váljék: 2022-ben nem kormányváltásban, hanem kizárólag rendszerváltásban lehet és szabad gondolkodni.

 

(kép: FB-Kőbaltagyár – Semjén Zsolt, Fikusz Kukiszként boldogan vigyolog a Duna-palton egy éjféli tölvénymódosító javaslat benyújtása után)

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre g...
Bővebben >>