Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Az iPhone-ja mentette meg egy amerikai nő életét
2014-10-16 18:48:44
Az iPhone-ja mentette meg egy amerikai nő életét

Az iPhone-ja mentette meg egy amerikai nő életét

 

A 28 éves Melissa Vasquez Kalifornia államban tisztázatlan körülmények között egy szerencsétlenül végződött autóbaleset áldozata lett, és egy nagyon mély szakadékba zuhant a gépkocsijával. Nem sokkal később a mostoha anyja bejelentette a nő eltűnését, a helyi rendőrség el is kezdte keresni őt, de sehogy sem tudtak a nyomára bukkanni.

 

Majd az egyik rendőrnek az eszébe jutott, hogy a nő iPhone-ján keresztül talán megtalálhatják a pontos helyzetét. Amikor Cameron nyomozó elment a nő házába, és megtalálta az iPad-jét, a harmadik próbálkozásra sikerült kitalálnia a beállított jelkódot, és így megtudta nyitni a Find my iPhone nevű alkalmazást, ami segítségével sikeresen meghatározták a telefonjának helyzetét.

 

 

 

 

„Tettem egy próbát az alapján, hogy az emberek milyen számsorokat használnak gyakran jelszónak, és harmadik próbálkozásra sikerült bejutnom” – mondta Cameron nyomozó.

 

A program segítségével rövididőn belül rátaláltak a közel 17 órája a szakadékban vesztegelő nőre. Azonnal egy mentőhelikoptert kértek hozzá, amivel sikerült még időben korházba szállítani - kiderült, hogy életveszélyes hasi- és lábsérüléseket szenvedett, viszont az óta az állapota jelentősen javult.

 

 

"A tisztek a helyszínen a nőt arccal lefelé, éber állapotban találták meg. Szerencsére még magánál volt és így tudtak vele beszélni" - magyarázta a nyomozó.

 

A rendőr azt is elárulta, hogy kollégái igazi hősként néznek rá. Valószínűleg a nő esete az első, amikor egy telefonos alkalmazás menti meg egy ember életét.

 

 

"Azt hiszem, valaki odafent nagyon vigyáz rá. Óriási szerencse, hogy a dolgok a helyén voltak, és még időben meg tudtuk találni a nőt, sajnos ebből lehetett volna egy teljesen más történet is, de így lett happy and" – fejezte be Cameron nyomozó.

 

Mezei

 

Képek: nydailynews.com, 10news.com, dailymail.co.uk, huffpost.com

Utoljára frissítve: 2014-10-16 17:35:26

További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Színes Bővebben
Mi alapján válassz pénztárgépet egyéni vállalkozóként?
Vállalkozóként tudod, hogy neked kell döntéseket hoznod – ezzel nincs is baj, amikor a szakmádról, a vállalkozást érintő termékről, szolgáltatásról van szó. De egy pénztá...
2024-03-27 11:42:55, Hírek, Színes Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, vala...
Bővebben >>