Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Az iskola 150 millióját kaszinózta el két apáca
2018-12-12 11:23:55
Az iskola 150 millióját kaszinózta el két apáca

Az iskola 150 millióját kaszinózta el két apáca

A kaliforniai St. James Katolikus Iskola egy hete adta ki a közleményt, amely nyilvánosságra hozta, hogy Margaret Kreuper nővér és Lana Chang nővér összefüggésbe hozható az intézmény tőkéjének személyes célra történő felhasználásával.
 
A két apáca korábban dolgozói voltak az iskolának: Kreuper igazgatóként, Chang pedig tanárként tevékenykedett 28 éve. Mint kiderült, a volt igazgató nyugdíjazása után a katolikus gyülekezet rutinellenőrzést hajtott végre az iskola pénzügyeivel kapcsolatban, amely során bebizonyosodott a nővérek állítólagos lopása.
 
A szülők elmondása szerint a Keuper és Chang rendszeresen azt hazudta, hogy az iskola erősen visszafogja a kiadásait, ennek köszönhető a pénzhiány. Ám kiderült, hogy valójában a nővérek fújtak meg rendszeresen nagyobb összegeket, amiket aztán Las Vegas-i kirándulásaik alkalmával elkaszinóztak.
 
Az intézmény bankszámláját a sajátjukként kezelték, így könnyedén le lehetett követni a két nő pontos mozgását kaszinóról kaszinóra. Az eddigi összegzések alapján félmillió dollárt sikerült eljátszaniuk, ami nagyjából 150 millió magyar forintnak felel meg, de a nyomozás jelenleg is folyik, így az összeg ennél jóval több is lehet.
További híreink
Húsvétkor az ünnepé a főszerep
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
2024-03-27 21:56:19, Hírek, Színes Bővebben
Mi alapján válassz pénztárgépet egyéni vállalkozóként?
Vállalkozóként tudod, hogy neked kell döntéseket hoznod – ezzel nincs is baj, amikor a szakmádról, a vállalkozást érintő termékről, szolgáltatásról van szó. De egy pénztá...
2024-03-27 11:42:55, Hírek, Színes Bővebben
Csirkefej: utoljára ebben az évadban
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség kitüntető figyelme kísérte.
2024-03-25 16:59:38, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem...
Bővebben >>