Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Az LMP is botrányosnak tartja a BKK most bevezetett elektronikus bérletét
2017-07-23 11:19:07
Az LMP is botrányosnak tartja a BKK most bevezetett elektronikus bérletét

Az LMP is botrányosnak tartja a BKK most bevezetett elektronikus bérletét

Csárdi Antal, a Lehet más a Politika (LMP) fővárosi képviselője szombaton arról beszélt, hogy tűrhetetlen amit a Budapesti Közlekedési Központ a most bevezetett elektronikus bérletével kapcsolatban elkövetett. Ezért azonnali lemondásra szólította fel Dabóczi Kálmán vezérigazgatót, de ha ezt az érintett önként nem tenné meg, akkor Budapest főpolgármesterét szólítják fel a BKK első emberének menesztésére. Csárdi szerint mindaddig fel kellene függeszteni az online jegyértékesítést, ameddig megbízható és nem kijátszható rendszert létre nem tudnak hozni.

 

Ha a főpolgármester nem hívja vissza tisztségéből Dabóczit, akkor az LMP meg fogja vizsgálni annak lehetőségét, hogy ezt maga a párt kezdeményezze. Mivel az erkölcsin túl komoly anyagi vesztességek is keletkeztek, ezért az LMP azt is tanulmányozza, hogy hűtlen vagy hanyag kezelésért is tegyen-e feljelentést. Teljesen elfogadhatatlan az a magyarázkodás, hogy a hibák külső támadásból erednek.  Dabóczinak az elmúlt napokban sikerült teljesen lenulláznia a BKK hitelét – mondta Csárdi.

 

A sajtótájékoztatón olyan fotókat osztottak ki az újságíróknak, amelyek szerint a BKK dolgozóinak „A webes bérletre hivatkozást a bérlet bemutatása nélkül visszavonásig el kell fogadni utazásra.” A felszólítást elektronikus utasításban kapták a jegy- és bérletellenőrzéssel megbízott BKK dolgozók, azonban még ebbe a rövid utasításba is alapvető hiba került bele, ugyanis kimaradt egy értelmező szó, amely ”az utasítás” visszavonásáig kell elfogadni lett volna helyesen.  Friss hír, hogy hétfő este hétre tüntetést szerveznek a BKK Rumbach Sebestyén utcai székháza elé, többek között a hibákat feltáró és a Készenléti rendőrség által előállított 18 éves fiúért.

 

Kertész Z István/kép: LMP sajtó: ifj. Mizsei László

További híreink
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Online is vehetünk autópálya-matricát
Sokan biztosan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a benzinkúton kellett sorban állni a szélvédőre simítható, onnan aztán csak darabokban leszedhető autópálya-matri...
2024-03-14 17:32:36, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Még el sem indult igazán az év, máris megérkezett a piacra egy csúcskategóriás készülék, amelynek több funkció...
Bővebben >>