Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Az LMP-s Ungár Péter saját(?) pénzből gründol(na) vidéki médiahálózatot
2018-08-03 18:00:30
Az LMP-s Ungár Péter saját(?) pénzből gründol(na) vidéki médiahálózatot

Az LMP-s Ungár Péter saját(?) pénzből gründol(na) vidéki médiahálózatot

Ungár online médiás vidéki terjeszkedéséről a HVG közölt összeállítást, amelyben a Szabad Pécset és a komlói 7300.hu-t is megkérdezték.

 

A pécsi portál véleménycikke szerint az immár a fiatal LMP-s politikus, Schmidt Mária fia befolyása alá került Azonnali egyelőre nem bánik kesztyűskézzel a zöldpárttal, ami mindenképpen jó hír. Ettől függetlenül Ungár már jó párszor elmondta, hogy nem akar pártlapot, de a független újságírásban sem hisz.

 

A HVG újságírója, illetve a cikkben megszólaló más újságírók és médiaszakemberek nyilatkozatai szerint ahhoz, hogy Ungár Péter médiatulajdonosként sikert érjen el, szisztematikusan kell építkeznie, de nem lesz könnyű dolga. Ugyanis a Fidesz annyira megfojtotta a helyi nyilvánosságot, hogy alig van számottevő független hang. Ami pedig van, azt elkötelezett emberek csinálják – és nem feltétlenül eladásra.

 

Ungár Péter nem hisz a független újságírásban, miközben egy vidéki, független lap vezetője úgy véli, a bajok ott kezdődnek, ha közvetlen politikai célokat szolgál egy újság.

 

A HVG megkereste kérdéseivel Ungár Pétert, aki üzleti titkokra hivatkozva nem kívánt azokra a kérdésekre válaszolni, mennyi vidéki lap megvásárlása, adott esetben indítása van tervben. Arról, hogy az újságjait majd világos, egyértelmű világkép jellemzi majd, azt mondta, annak nem egy ars poeticából, hanem a megjelenő színvonalas írásokból kell látszódnia.

 

A Fidesz által kiépített online és print vidéki laphálózattal kapcsolatban Ungár úgy nyilatkozott, hogy nagyon nehéz lesz, de a cél az, hogy annak az Azonnali Média Kft. által kiépített hálózat ellenpontja legyen.

 

Arra a kérdésre, hogy mi a különbség közte, mint médiatulajdonos vagy például Simicska Lajos, netán Mészáros Lőrinc között, azt válaszolta hogy az, hogy vele lehet interjút csinálni, és válaszol az újságíró kérdéseire.

 

A Szabad Pécs óvatos állásfoglalása szerint az önmagában nem ördögtől való, hogy egy politikához közel álló személy, akár politikus működtet újságot tulajdonosként. Ettől még lehetne igazán jó, szakmailag korrekt, hiteles és független a laphálózat. Akkor van baj, ha közvetlen politikai célokat szolgál egy újság. Hogy ez itt felmerülhet-e reálisan, arról egyelőre nincsenek információk.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Pia, drog, függőségek. Bár a probléma minden esetben összetett, a legújabb kutatások szerint a háttérben ADHD ...
Bővebben >>