Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Az megvan, hogy „benáculunk”...?
2019-05-08 11:12:25
Az megvan, hogy „benáculunk”...?

Az megvan, hogy „benáculunk”...?

Az adott kormány politikai berendezkedésétől függetlenül feledhetetlen élmény volt látni, hogy az akkor már filmproducer Pataki Ágin keresztül Balótól Friderikuszig, az operatőr Ragályi Elemértől az ifjabb Habsburgig számtalan közkedvelt, akkor még nem celebnek nevezett híresség érezte fontosnak, hogy jelen legyen és a több évtizedes egypártrendszerű „szociokommunista” ingoványból végre belépjen a civilizált Európa szabad levegőjű terére.

 

Jóformán a teljes külföldi és hazai sajtó, közéleti, művészeti hírességek, világnézettől szinte függetlenül, de összeverődött politikai pártok képviselői jelentek meg a történelminek számító eseményen s az azt követő fiestán, szinte függetlenül attól, hogy mindezt egy Medgyessy Péter vezette – akkor – szocialista kormány láthatta vendégül.

 

Megváltoztathatatlan és immár történelmi tény, hogy nem Orbán Viktor. Amennyiben hajlanánk a végzetszerű pillanatokban hinni, azt is mondhatnánk, hogy nem véletlenül.

 

 

Amint az sem véletlen, hogy most, másfél évtizeddel mindezek után Orbán komplexusoktól fűtött életveszélyes politikai gyűlölete és bosszúvágya a „kvácináci” pártok felé navigálja azt az országot, amiben élsz, amit átmenetileg a gondjaira bíztak, de a sűrűsödő jelek szerint végérvényesen tönkre kíván tenni. Ha már nem vezethette be Magyarországot azt unióba, akkor legalább ő legyen, aki mindezt tönkrevághatja.

 

Az megvan, hogy a múlt heti Salavinivel való szélsőjobbos politikai petting után már vasárnap kinyilatkozta az uniós szélsőjobbot képviselő Marine Le Pen, hogy tárt karokkal várják Orbánt, ami ellen a magyar kormányfő egy pisszenéssel sem tiltakozott hivatalos nyilatkozatban...?

 

S tette mindezt Le Pen egy hónappal azt követően, hogy lenyilatkozta: „Egészen biztos, hogy növekedni fog a képviselőink száma, de persze bővülni is szeretnénk. És nem titkolom, hogy van egy jóval nagyobb tervünk, vagy ha úgy tetszik, álmunk is. Létre szeretnénk hozni egy nagyon nagy csoportot, amely összegyűjti a nemzetállamok védelmezőjének számító pártokat.”

 

S az megvan, hogy Orbán azt viszont a világ tudomására hozta a Le Pen-invitálás után már hétfőn, hogy az Európai Néppárt - ahova a Fidesz tartozik – csúcsjelöltje, Manfred Weber alkalmatlan az Európai Bizottság vezetésére, mert „Weber azt mondta, nem akar magyarok szavazataival elnök lenni. Ez súlyos sértés Magyarországgal és a magyarokkal szemben. Ez az ő döntése volt. Most egy megfelelő jelöltet keresünk”...?

 

Az megvan, hogy Orbán mindezt úgy teszi, hogy Magyarország lakosságának 70-80 százaléka az „EURÓPAI” unióban maradás pártján áll s nem a szélsőjobbos ideológiák szemétdombján kívánna kapirgálni egy pszichopata agresszivitásának köszönhetően...?

 

Már három hát sem maradt, hogy bizonyíthassuk, Magyarország a civilizált Európa része akar maradni – ha ezt elszabjuk, az utolsó lekapcsolhatja a villanyt Magyarországon.

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már szinte minden egyes feladatnak, ami fellelhető a háztartásban, annak elérhető a gépesített megold...
Bővebben >>