Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Az MTVA-s verőlegények felmentve – viszont eddig 94 tüntető kapott pénzbírságot
2019-01-25 12:04:02
Az MTVA-s verőlegények felmentve – viszont eddig 94 tüntető kapott pénzbírságot

Az MTVA-s verőlegények felmentve – viszont eddig 94 tüntető kapott pénzbírságot

Aznap a „karácsonyfa-veszélyeztető” Kossuth téri tüntetés után az emberek a Nyugati pályaudvartól a Nagykörúton kezdtek vonulni a Blaha Lujza tér irányába, de a kirendelt rohamrendőrök szétválasztották a tömeget, majd kisebb csoportokra bontva a járdán körülzárták őket.

 

Még éjfélkor is több száz tüntető volt az utcán, miután csütörtök este a túlóratörvény ellen hirdettek meg tüntetést a Kossuth térre, amin a szabad oktatásért és a bíróságok függetlenségéért is tiltakoztak. A maradék többség éjfél előtt a Kossuth térről előbb az Emmihez, majd a nagykörútra vonult.

 

A Nyugatinál a rendőrök megpróbálták megállítani a tüntetőket, de áttörték a sorfalat, és továbbmentek a villamossíneken és az úttesten az Oktogon felé, többen kukákat borogattak az útra.

 

 

A Király utca előtt aztán megint keresztbe állt a rendőrsorfal az úton, és szétválasztották az embereket, akiket feltereltek a járdára. Innen pedig már csak igazoltatás után, egyenként engedtek ki mindenkit.

 

Mára pedig közel száz büntetőszankció érkezett az állampolgári jogaival hangosan élő magyar állampolgár számára, akiknéál nem volt sem fegyver, sem ökölharc, egyetlen kirendelt rendőrre sem ültek rá.

 

Ezzel szemben a fegyveres, képviselőverő MTVA-s közszolgálati keretlegényeket éppen a napokban mentette fel a „Polt-pot”-rezsim sőt, ismeretlen tettesek ellen indítottak nyomozást, akik amúgy ismert országgyűlési képviselőkként durván belerohantak a féltucatnyi őr karjaiba és durván kidobatták magukat a karjaik közül.

 

Magyarország, én így – nem – szeretlek.

 

(forrás: szabadhir.hu)

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott sz...
Bővebben >>