Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Az NVB szerint a kormány kampányolhat és akár hazudhat is
2016-08-21 18:00:44
Az NVB szerint a kormány kampányolhat és akár hazudhat is

Az NVB szerint a kormány kampányolhat és akár hazudhat is

Mint mondta, korábban születtek bírósági döntések arról, hogy a választói akarat érvényesítéséért a személyi szám mellett más azonosítási módokat is érvényesíteni kell. Hozzátette: azért is kell jogorvoslatot benyújtaniuk, hogy más népszavazásnál ne lehessen az azonosíthatóság hiányára hivatkozva megtagadni egy aláírás érvényességét.

 

A politikus jelezte: a földügyi népszavazás kérdése nem pénteken, a bizottság ülésén dőlt el, hanem csütörtökön, amikor Lázár János bejelentette, hogy szeptemberben törvénnyel zárják le a földértékesítést. "Olyan kérdésben nem lehet népszavazást tartani, amely eldőlt " - jegyezte meg.

 

Az NVI döntött Nemény András beadványának sorsáról is. Az MSZP elnökségi tagja ugyanis arra volt kíváncsi, hogy a kormány állíthat-e valótlanságot egy népszavazással kapcsolatban.

 

A választási bizottság ez ügyben kimondta: a kormány kampányolhat a saját maga által kezdeményezett ügyekben és "hazudhat is" - fogalmazott Gőgös Zoltán.

 

(kép: hirado.hu)

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>