Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Az öntözőrendszer nélkülözhetetlen kellékei, kiegészítői
2023-05-24 13:56:55
 Az öntözőrendszer nélkülözhetetlen kellékei, kiegészítői

Az öntözőrendszer nélkülözhetetlen kellékei, kiegészítői

Ahhoz azonban, hogy a rendszer minden szempontból megfelelően működjön, jó pár kiegészítőre, illetve kellékre is szükség van természetesen az alapvető elemeken és alkatrészeken túl. 

 

Ha még nem tudod, hogy honnan szerezd be ezeket a termékeket, akkor tekintsd meg a Szomszedkert öntözési kiegészítők menüpontját, ott ugyanis megtalálod őket! Sőt, az oldalon nézelődve minden más fontos alkatrészt is meg tudsz vásárolni. 

 

Nézzük, hogy mit érdemes tudni az olyan kellékekről, mint amilyen például a szűrő, a tömlőcsatlakozó, a vízkonnektor vagy a szelepakna!

 

Szűrő

 

Az öntözőrendszer egyik legfontosabb eleme a szűrő, az ugyanis biztosítja, hogy mindig tiszta, szennyeződésektől mentes víz legyen a csövekben. Ez a kiegészítő rendszerint az alkalmazott vízforrás, például a kút közelében található, ahol nem engedi bejutni a rendszerbe a homokot, a sarat, a levéltörmeléket és az egyéb oda nem való anyagokat. 

 

Ennek azért van nagy jelentősége, mert a szennyeződések könnyen eltömíthetik az egyes alkatrészeket, például az öntözőfejeket, ami ha megtörténik, akkor a víz nem fog tudni megfelelően áramolni. Ennek pedig az lesz a következménye, hogy az öntözés nem lesz elég hatékony.

 

Ahhoz, hogy a beépítésre kerülő szűrő megfelelően működjön, elengedhetetlen, hogy rendszeresen tisztítsuk, és a karbantartásról se feledkezzünk meg.

 

Tömlőcsatlakozó

 

A tömlőcsatlakozó egy olyan elem, ami általában a vízforrás és a cső között található, a funkciója pedig az, hogy ha szükség van rá, akkor a tömlőt hozzá tudjuk illeszteni a rendszerhez, utána pedig le tudjuk választani róla. Nagyon fontos, hogy kiváló minőségű legyen, ugyanis csak ebben az esetben tudjuk elkerülni a vízszivárgást, illetve a csatlakozók meghibásodását.

 

Vízkonnektor

 

Ha már a csatlakoztatásnál tartunk, akkor meg kell említenünk a vízkonnektorokat is, ezek ugyanis remek megoldást jelentenek a vízforrás és a rendszer közötti kapcsolódási pontok kialakítására. Ráadásul a megfelelő típusú változatok kiválasztásával könnyen szabályozhatjuk a víznyomást is. 

 

Szelepakna

 

Végül, de nem utolsó sorban a szelepakna vagy másnéven a szeleptartó doboz is egy rendkívül hasznos kiegészítő. Jellemzően a földbe van süllyesztve, ugyanakkor könnyen hozzáférhető, ugyanis lehetővé teszi a szelepek karbantartását, cseréjét. Az akna védi a szelepeket az olyan környezeti hatásoktól, mint amilyenek például a talajváltozások, a nedvesség vagy a mechanikai sérülés.

 

Láthatod, hogy az öntözőrendszer kiépítéséhez szükséged lehet néhány fontos kellékre, ezek beépítésével, használatával ugyanis sokkal hatékonyabb lesz a növények öntözése.

További híreink
Különleges koponyasebészeti eljárás csak Pécsen
Rendkívül bonyolult, oldalsó-koponyaalapi műtéteket végeznek a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ fül-orr-gégészei és idegsebészei.
2024-04-19 09:15:07, Hírek, Színes Bővebben
Lehetséges általános közérzet-javulás egy táplálékkiegészítőtől?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve bennünket, amennyiben rendszeres fogyasztóivá válunk. Ám soks...
2024-04-19 08:47:57, Hírek, Színes Bővebben
Halas tanösvény a pécsi Malomvölgyi parkerdőben
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
2024-04-18 21:05:31, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>