Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Az Orbán-kormány birodalmi sasfészekké változtatja az országot
2014-02-13 18:54:53
Az Orbán-kormány birodalmi sasfészekké változtatja az országot

Az Orbán-kormány birodalmi sasfészekké változtatja az országot

Budapest fasizmus alóli felszabadulása alkalmából megemlékezést tartott a MEASZ a Budapesten, az V., kerületben, a Szabadság téri Szovjet hősi emlékműnél 2014. február 13-án, csütörtökön 15 órától. Az eseményen Hanti Vilmos és Szanyi Tibor mondtak beszédet.

 

Hanti röviden arról szólt, hogy az e helyre tervezett, a Szovjet emlékművel, mintegy „feleselő” náci, új-horthysta turul szobor, az 1990 után kiharcolt, európai szabadság, EU integráció tagadója. És felhívta a figyelmet arra, hogy a Magyar Antifasiszták Szövetségének elnökeként már, január 1-jén figyelmeztetett az eljövendőkre! Bár akkor még nem tudtuk pontosan milyen lesz a szobor, de valami hasonlóan elfogadhatatlant vártunk, sajnos nem tévedtünk- emlékezett vissza Hanti

 

- Európában, aki nem antifasiszta, az fasiszta- kezdte beszédét Szany Tibor, az MSZP EP képviselő jelöltje. - 1969-ben oly idők jártak, melyekben Budapesten nehezen lehetett élni, de annál könnyebben halni. Élet-halál, antifasizmus-fasizmus ezek még mindig azok a fogalmi párok melyek elválasztják egymástól a jókat és a rosszakat. Don-kanyar, Soá, Auschwitz ezek a szavak minden szótárban a halál és a pusztulás szavai. Fegyveres magyar emberek gyilkoltak magyar embereket, nem restelkedtek, a Duna-parton két bombázás között ezreket lőttek a folyóba.

Szanyi azt is elmondta, hogy ma Magyarországon náci cipőtalpak csattognak, miközben Orbán-kormány birodalmi sasfészekké változtatja az országot, a birodalmi sasban pedig Orbán Viktor sötét lelke lakozik.

 

A politikus felhívta a figyelmet, hogy bár a Himnusz utolsó két sora aképp szól, hogy

 

„Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt!”


ez nem ad felmentést gaz tetteink alól. Ebből a célból sem lehet összehasonlítani a szovjeteknél a megszálló magyar csapatok által legyilkolt Budapestnyi áldozatot  a szovjet csapatok által okozott veszteséggel-utalt Krausz Tamás könyvére a képviselő.

- Elmondom ismét: Európában aki nem antifasiszta, az fasiszta; antifasiszta mindenki, aki nemet mond a kirekesztésre, megkülönböztetésre, idegengyűlöletre, és az ideológiai gyilkosságokra. Orbán, Áder, Kövér, Rogán, Lázár! Benneteket látunk a sasban!-  fejezte be beszédét Dr. Szanyi Tibor.

 

A beszédeket koszorúzás követte. Koszorúit elhelyezte az Oroszországi Föderáció Nagykövetsége nevében, annak Katonai attaséja és két elsőtitkára, a Magyar Antifasiszta Liga, nevében Hirschler Tamás,  Belorusz Köztársaság, a Munkáspárt 2006. Európai baloldaltól Vajnai Attila és Kósik Lajosné, valamint Hanti Vilmos és Szanyi Tibor, akik együttesen helyezték el koszorújukat.


-VéDé-

Utoljára frissítve: 2014-02-13 18:57:43

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyöntetű szakmai állásfoglalást fogalmaztak meg a „gyógyszerész nélküli gyógyszertár” ellen a gyógyszerész ké...
Bővebben >>