Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Az ördögök festik falra az ördögöt
2017-09-05 17:00:19
Az ördögök festik falra az ördögöt

Az ördögök festik falra az ördögöt

Amelyben amúgy minden rendben van, dübörög a gazdaság, tökéletesen működik az egészségügy, jobb már nem is lehetne az oktatás, így aztán érthető, hogy a remekül élő emberek mélységesen sajnálják azokat a honfitársaikat, akik a biztosat adták fel a külföldi bizonytalanért...

 

Jó tudni, hogy erre megy ki az agymosás, az unalomig ismert baromságok imamalomszerű ismétlése valamennyi kormánypárti kommunikátor-klón részéről, a miniszterelnöktől kezdve egészen a hadseregnyi szóvivőig és buggyant agyú médiahuszárig.

 

Az ördögök maguk festik a falra az ördögöt - ez valami új, közös elmebaj. És persze tudjuk, mire megy ki a véresen komoly játék.  Annyira sikerült Pintérnek két hét alatt rendet tennie, hogy az azóta egyre inkább agyon szabályozott országban a rend hívei - mint annak idején a nácik - egyre hangosabban elővételezik a rendkívüli állapotot, mint a rendteremtés feltételét.

 

Csakhogy vagyunk nem is kevesen ebben az országban - szerintem ráadásul többségben -, akik nem kérnek Orbánék rendjéből. Hát még a rendkívüliségükből! De vajon vagyunk-e elegen és képesek vagyunk-e elég hangosan kinyilvánítani az akaratunkat ahhoz, hogy azt a két szemben álló tábor egyaránt megértse?

 

Orbánék azt, hogy ebben az országban - egyelőre - "ellenzéki" utcai zavargás egészen biztosan csak akkor lesz, ha ők megint utcára küldik a csürhét, mint 2006-ban tették, csak akkor puccskísérletként, most meg ellenzékinek feltüntetve a saját színházi trükkjüket, a rendkívüli állapot bevezetésének lehetőségéért. Arra az esetre, ha szorulna a hurok a választás közeledtével.

 

A demokratikus ellenzék tagjai, mindenekelőtt a pártok és a civil szervezetek vezetői pedig azt, hogy nem elég beszélni a NER leváltásának fontosságáról, hanem végre felül kell emelkedniük saját kisszerűségükön. Ez nem egyszerűen egy lehetőség a sok közül, hanem: az egyetlen lehetőség.  Belátni, hogy a legsürgetőbb most kinek-kinek világosan érzékelni a helyes fontossági sorrendet.

 

 

Ha valóban az a legfontosabb feladat - márpedig mi más lehetne? -, hogy a 2018. évi választáson eltakarítsuk az útból Orbán önkényuralomba hajló, egyre szélsőségesebb hangot megütő rendszerét, akkor itt az ideje ennek szellemében cselekedni. Nem egymás között szelektálni, hanem a közös úton elindulni végre. Tárgyalóasztalhoz ülni, sorra venni mind a 106 egyéni körzetet, megállapodni abban, ki tudja maga mögé felsorakoztatni ott helyben (!) a legnagyobb támogatást a kormánypári jelölttel szemben.

 

Egy ilyen folyamat, ha sikerrel zárul, azt jelezné a változtatni akaróknak, biztos választóknak és elbizonytalanítottaknak egyaránt, hogy ha nem is ment könnyen, de: van közös akarat, van valós alternatíva! Márpedig ennek tudata megsokszorozza az erőt. Félreértés ne essék, azt a békés erőt, amely egymásba kapaszkodó kezek mentén nem utcai zavargásokban, hanem EURÓPAI MÓDON, a legnagyobb rendben, a szavazó urna előtt fogja keresni és meg is találni a megoldást az ország legnagyobb gondjaira, bajaira.

 

Hogy azok, akik nem átallanak utcai zavargások előre jelzésével ijesztgetni, végre oda kerüljenek, ahová valók. A független igazságszolgáltatás kezeibe. Elvégre tényleg rend a lelke mindennek.

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>