Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
Az oszlopra fújót elítélték, a fideszes négymilliós vesztegetőt elengedték
2018-12-22 15:00:27
Az oszlopra fújót elítélték, a fideszes négymilliós vesztegetőt elengedték

Az oszlopra fújót elítélték, a fideszes négymilliós vesztegetőt elengedték

A férfi, valamint ügyvédje úgy véli, ez politikai véleménynyilvánítás volt, tehát nem bűncselekmény, a bíróság szerint viszont rongálás történt. A portál azt írja, a Pesti Központi Kerületi Bíróság a vádlottat 312 óra közérdekű munka elvégzésére ítélte, fizikai munkakörben. Ha nem tesz ennek eleget, fogházban kell leülni a büntetést, 1 nap négy órát ér. A büntetésből az őrizetben töltött 72 órát levonják.

 

T. Krisztiánt gyorsított eljárásban állították bíróság elé. A tárgyaláson kiderült, hogy a férfi kedden fél 8 körül lépett a zászlórúdhoz és 80 centis betűkkel fújta fel a feliratot. Ezzel a vádirat szerint 27 178 forintos kárt okozott.

 

Ugyancsak kedden történt, hogy letartóztatták Ódor Ferencet, de a bíróság pénteki döntése szerint elég, ha otthonában kerül felügyelet alá – tudta meg a hvg.hu. A portál információit az egykori fideszes képviselő ügyvédje is megerősítette, és kiemelte: védence „tagadja a terhére rótt cselekmény elkövetését”.

 

A cikk szerint a bíróság pénteken elutasította az ügyészség előzetes letartóztatásra vonatkozó indítványát, és Ódor védelmének érvelésével egyetértve elégnek találta, ha bűnügyi felügyelet alá kerül – ami gyakorlatilag a korábbi házi őrizetnek megfelelő intézkedés.

 

A döntés nem jogerős, mert az ügyészség megfellebbezte, de ez nem befolyásolja, hogy az egykori képviselő hazamehetett.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, ...
Bővebben >>