Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Az ötszörös olimpiai bajnok úszólegenda, Ian Thorpe bevallotta: meleg a pite
2014-07-22 14:35:42
Az ötszörös olimpiai bajnok úszólegenda, Ian Thorpe bevallotta: meleg a pite

Az ötszörös olimpiai bajnok úszólegenda, Ian Thorpe bevallotta: meleg a pite

A napokban Daily Mail brit lapban megjelent egy cikk azzal kapcsolatosan, hogy az ötszörös olimpiai bajnok ausztrál Ian Thorpe úszó, egy interjúban nyíltan felvállalta a homoszexualitását. Egy ausztrál műsorban Michael Parkinson, a CBE csatorna műsorvezetője egy exkluzív interjút készített vele, amiben többek között a szexuális beállítottságáról is faggatta az olimpikont.

 

A 31 éves Ian Thorpe szexuális beállítottsága már évek óta téma a nemzetközi sajtóban, de most egy élő műsorban cooming outolt a sportlegenda. Számos lap a hír hallatán már rá is kapott a témára és közölte, hogy az olimpikon a saját neméhez vonzódik. A sportolónak Michael Parkinson a műsorában ezzel kapcsolatosan az alábbi kérdést tette fel: „Mindig azt mondtad, hogy nem vagy meleg. Ez az igazság?”

 

 

A brit Daily Mail újság Thorpe reakciójából arra következtetett, hogy a sportoló felvállalta a másságát. A műsor után számos közösségi portálon foglalkozni kezdtek az ausztrál úszóval, és rengeteg támogató üzenetet is kapott Thorpe, amelyben a rajongók bátorították őt, hogy bármi is legyen, szeretik és támogatják. Ezen kívül az úszó beszélt a hosszas depressziójáról, ami a melegsége miatti bujkálás és szorongás következtében alakult ki nála.

 


Idén februárban elvonóra került, zavartan viselkedett Sydneyben, mások autójába akart beszállni, rendőrt hívtak rá. Akkor menedzsere, James Erskine úgy nyilatkozott, hogy Thorpe antidepresszánsokat és fájdalomcsillapítókat vett be, alkohol viszont nem volt a szervezetében - írta a sportgeza.hu.

 

Ian Thorpe sokszor megfontolta már, hogy a 2000-es Sydney olimpia előtt bevállalja-e a nyilvánosság előtti vallomást, hogy a saját neméhez vonzódik, de a menedzsmentje figyelmeztette, hogy ez elég rossz fényt vetne a sportkarrierjére, valamint a támogatása is eléggé megoszló lenne azután. Ahogy a sportoló fogalmazott: „Szégyelltem volna korábban a melegségemmel kijönni, egyáltalán nem volt bátorságom hozzá, hogy megtegyem. Az ausztrál nemzet büszkesége vagyok, nem akartam csalódást okozni.

 


Nagy rizikót jelentett a sportoló számára, hogy elég komoly pénzügyi megrovást kapott volna az Ausztrál Úszó Szövetségtől, ha felvállalja a melegségét nyilvánosan. „Tudtam, hogy ha meglépem és felvállalom magam, mindent elvesztek... ez sajnos a valóság. A szponzorok negatívan álltak volna hozzám, és elálltak volna tőlem emiatt, nem fér bele az imidzsbe egy homoszexuális sportoló.” – mondta Ian Thorpe.

 

Nem az első alkalommal foglalkoztak már Thorpe másságának kérdésességével, de a sportoló 2012-ben még egyértelműen tagadta, hogy meleg lenne. Thorpe 2006-ban vonult vissza az élsporttól, viszont 2012-ben próbálkozott a visszatéréssel, azonban nem sikerült bekerülnie az olimpiai keretbe. Ian Thorpe az első, s eddig egyetlen olyan úszó, akit a Swimming World Magazine négyszer választott meg a Világ legjobb úszójává.

 

 

Mezei

Képek: sportlive.it, abc.net.au, smh.com.au, Network Ten

További híreink
Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közösségi oldalakat, akár a társkereső portálokat nézzük, mindegy...
2024-04-18 12:07:52, Hírek, Sport Bővebben
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szerv...
Bővebben >>