Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Az RMDSZ volt elnöke helyteleníti a határon túli magyarok szavaztatását
2016-09-27 15:30:35
Az RMDSZ volt elnöke helyteleníti a határon túli magyarok szavaztatását

Az RMDSZ volt elnöke helyteleníti a határon túli magyarok szavaztatását

Markó Béla úgy látja, nagyon központosított döntési mechanizmus alakult ki Magyarországon, nemcsak informálisan, hanem formálisan is, ami megváltoztatta a rendszert – idézi a Sztárklikk besámolóját az ATV.hu. Az RMDSZ volt elnöke szerint az önkormányzatok igencsak meggyengültek "miközben nekünk magyaroknak Romániában egy hasonló centralizációs folyamat már-már katasztrofális lenne"./.../

 

Markónak egyértelmű véleménye van a határon túli magyar kettős állampolgárok szavazásáról a magyarországi választásokon vagy akár a népszavazáson is. Nem hiszi, hogy helyes olyasmiről szavazni, aminek aztán nem érzi a következményét a saját bőrén valaki. Erre persze, lehet az a válasz - mondja -, hogy a menekültkérdés vagy akár más is, így vagy úgy bennünket is érint, de erről egyáltalán nincs meggyőződve:

 

"Meg aztán, ami ebben a történetben a legszomorúbb, az a zsigeri kampány, az a felelőtlen gyűlöletkeltés, amit a plakátokon is látni, televízióban vagy rádióban is hallani. Ezzel egy erdélyi magyar mit kezdjen?"

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>