Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Az SSD-ről röviden
2019-06-22 08:00:56
Az SSD-ről röviden

Az SSD-ről röviden

Az SSD előnyei

 

Mozgó alkatrészek nélkül működik, ezért a fogyasztása is sokkal kisebb, hiányuknak köszönhetően továbbá az eszköz sérülékenysége is jelentősen csökkent. Ugyanebből az okból a számítógépből hallatszó folyamatos zaj is megszűnt. Teljesen hangtalan működést biztosítanak. A korábbi HDD-s tapasztalatok szerint a merevlemez melegedett. Néha annyira, hogy külön USB-ről működő ventillátort is kellett vásárolnunk a gépünk számára, hogy meg ne süljön. Ez a túlmelegedési probléma az SSD-nél már nem fordul elő. Számítógépeknél elsődleges szempont annak gyors működése. Az SSD-vel felszerelt gépek sokkal gyorsabban működnek, mint a HDD-sek.


Kivitelük és áruk

 

A rendszerindítás mellett megtalálhatóak külső hordozható adattároló megoldásként is az SSD-k. Az áruk abszolút versenyképes. Mondhatni csak egy leheletnyivel drágábbak, mint a HDD-k. A felhasználóbarát üzemeltetése ettől többet is megérne. De számoljuk azt a pár ezer forintnyi különbséget, majd vonjuk le azt a több tízezer forintnyi üzemeltetésen megspórolt villanyszámla költségét. Rögtön ki is matekoztuk, hogy napjainkban gazdaságilag és működés szempontjából is a lehető legjobb döntés az SSD-t választani.


HDD kontra SSD

 

Amennyiben üzletben vásárolunk meg egy új számítógépet vagy laptopot, az szinte biztos, hogy már SSD típusú adattárolóval lesz felszerelve. A gyártók is észlelték, belátták a HDD hibáit. Változtatni azon a rendszeren nem lehetett. Ezért fejlesztették ki nekünk az új SSD megoldást. A számítástechnikai piacon átveszi az uralmat, amihez nagyon jó ütemben halad.

 

A HDD-vel összevetve a pontok 99 százalékát az SSD viszi. A fizikai sérülésekkel szemben vizsgázott csak rosszul. Ez a szituáció inkább csak a külső tároló helyként használt SSD-k esetében jelentkezik. Amennyiben laptop meghajtóként üzemel, a laptop kijelzője miatt az SSD is hímes tojás elbánásban részesül. De akár mint mobiltelefonjaink esetében, az SSD ilyen jellegű hiányossága is könnyen felerősíthető. Semmi más teendőnk nincs ehhez, csak a hordozható tárolóegységet egy ütésálló tokba helyezni. Ezzel a megoldással ezek az eszközök és az azon tárolt adatok is simán túlélik a földre ejtést, mint a telefonjaink.

 

Ez a műszaki csoda is olyan, mint a többi. Az elején csak egy szűk kör látja benne a fantáziát és vásárolja meg. Aztán elterjed, és végül mindenkihez el fog ez a rendszer jutni. Sőt, mindenki imádni is fogja. Ahogy eljutott a tv, a számítógép, az internet, az okostelefon és társaik is mindenkihez. Mindannyian használjuk, csak a felhasználói szokásaink az eltérőek. Az SSD is be fog kerülni a “mindenkinél van belőle legalább egy darab” megnevezésű termékek kategóriájába.

Utoljára frissítve: 2019-06-22 13:53:38

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Színes Bővebben
A bejárati ajtó több mint egy egyszerű nyílászáró
Igaz, egy beltéri ajtóhoz hasonlítva már nem is olyan “egyszerű” a szerkezete, hisz sok mindenben eltér a felépítése, kialakítása. A bejáratnál lévő nyílászáró szimbolizá...
2024-04-23 16:35:24, Hírek, Színes Bővebben
Az elektromos autók töltésének folyamata is megállíthatatlanul fejlődik
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a töltés kapcsán érkezik. Ez a legfontosabb terület, hisz nagymé...
2024-04-22 15:35:20, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>