Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Az új törvény értelmében tilos a kutyák kint tartani télen
2022-04-27 20:45:23
Az új törvény értelmében tilos a kutyák kint tartani télen

Az új törvény értelmében tilos a kutyák kint tartani télen

Régebben még télen sem lehetett arról hallani, hogy a különböző háziállatokat bent, a melegben kellene tartani, az volt a megszokott, hogy a kutyák-macskák kint vannak a szabadban. Ahogy teltek az évek, az emberek úgy kezdtek egyre inkább enyhülni, és szerették volna, hogy kis kedvenceik jól érezzék magukat a hidegebb évszakban is. Ezért különböző kutyaházakat építettek, kezdetben a garázsba engedték be az ebeket, leginkább éjszaka, nappal akkor is kint volt a helye a kutyusnak.

 

Eltelt megint pár év, és már az otthonaikba is beengedték a négylábúakat, külföldön, és Magyarországon is bevett szokássá vált, hogy a kutyák az emberekkel élnek bent a ház melegében. Megoszlanak a vélemények erről is, sokak szerint sem a kutyáknak, sem az embereknek nem tesz az jót, hogy kedvenceink egész életét bent töltik, mivel nem ez az ideális környezet a számukra. A sok keveredés miatt viszont a kutyák is megváltoztak, régebben nem is léteztek olyan fajok, mint amilyenekkel most találkozhatunk. A kutyusoknak rövidebb lett a szőrük, kisebb lett a termetük, a legtöbbjük talán nem is élne túl egy keményebb telet a szabadban.

 

Eddig azonban nem volt semmiféle szabályozás arra vonatkozóan, hogy télen mit kell tennünk a kutyákkal. Arról már volt szó ugyebár, hogy láncon nem lehet tartani a kutyusokat, ezt pedig a legtöbb ember el is fogadta. A mostani törvény viszont nagy port kavart már most, kíváncsi vagyok arra, hogy mennyien fogják betartani.

 

 

A világ számos pontján a kutyákat kint szokták tartani a hidegben, sok esetben még meg is kötik őket a nap 24 órájában. Svédországban, és az Egyesül Államokban is úgy tartják a kutyákat, hogy oda mehetnek egész nap, ahova csak akarnak. Manapság viszont nagyon sok állattulajdonos gondolja úgy, hogy a háziállatoknak a lakásban van a helyük, és csak sétálni engedik ki őket.

 

Az állatszerető emberek között komoly reakciókat váltott ki az, hogy léteznek olyan kutyák, akik egész nap kint vannak, teljesen mindegy, hogy milyen hideg van. Éppen ezért Pennsylvaniában megérkezett egy új rendelkezés, melynek értelmében a kutyákat nem lehet kint tartani a nagy hidegben! A tél beköszönte előtt döntöttek úgy az amerikai államban, hogy ezt egy törvény keretein belül megfogalmazzák, ez a törvény pedig megvédi a kutyákat.                                                                                                        

 

A törvény mindenki számára teljesen egyértelmű: abban az esetben, ha a kinti hőmérséklet 0 fok alá süllyed, vagy 32 fok fölé emelkedik, a kutyákat nem lehet kint hagyni a szabadban, csak maximum 20 percre! Aki figyelmen kívül hagyja ezt a törvényt, elég magas pénzbírságra, súlyosabb esetben börtönbüntetésre is számíthat! A törvény üzen minden állattartónak: figyeljenek arra az év minden napján, hogyan bánnak a kis kedvenceikkel!

 

(forrás: agraroldal.hu)

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kizárási eljárást indít a Momentum Jancsó Andrea, ferencvárosi önkormányzati képviselő ellen, közölte a párt p...
Bővebben >>