Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Az uniós ügyészek szervezete alelnökükké választották Polt Pétert
2023-05-14 10:26:56
Az uniós ügyészek szervezete alelnökükké választották Polt Pétert

Az uniós ügyészek szervezete alelnökükké választották Polt Pétert

Az Európai Unió tagállamai Legfelsőbb Bíróságai mellett működő ügyészségek vagy azonos jogállású intézmények hálózata (Nadal Network) tizennegyedik, idén Máltán tartott ülésén alelnökké választotta Polt Péter legfőbb ügyészt – számolt be a Legfőbb Ügyészség.

 

A közleményben azt írták: a 2009-ben életre hívott hálózat 2023. május 3–5. között immár tizennegyedik alkalommal ült össze. Úgy fogalmaztak: a hálózat célja, hogy lehetőséget biztosítson a szakmai tapasztalatcserére az Európai Unióban működő legfelsőbb szintű ügyészségek vezetői számára.

 

Így a hálózat konferenciáin a résztvevők a bűncselekményekkel kapcsolatos tendenciákat, az uniós esetjog jelentős döntéseit, az ügyészségek működésének további fejlődési irányait tárgyalják meg.

 

Kiemelték: a magyar ügyészséget "az a megtiszteltetés érte", hogy Polt Péter legfőbb ügyészt a hálózat egyhangú szavazáson alelnökké választotta.

 

Az új alelnök mellett két új főtitkárt is választott az ülés, Franz Plöchl, az Osztrák Köztársaság legfőbb ügyésze és Francois Molins, a francia Semmítőszék melletti legfőbb ügyész látja el a továbbiakban ezt a tisztséget.

 

Közölték: a mostani konferencián az adatvédelem, a környezet elleni, valamint a pénzügyi bűncselekmények terén felmerült új jelenségek, kihívások, megoldások voltak az előadások középpontjában.

 

Az ülésen a szervezet alapszabályát is módosították a tagok, a hálózat működését, felépítését érintően hoztak új rendelkezéseket.

 

Az egyhangú döntés alapján a szervezet 2025-ös konferenciájának házigazdája a magyar Legfőbb Ügyészség lesz.

További híreink
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Míg Orbánnak alig van pénze, az apja uradalma egyre csak hízik
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori birtokát.
2024-03-17 11:51:57, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola tanulója képviseli haz...
Bővebben >>