Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Azt rabosítja a rendőrség, aki utánanéz a korrupciónak, nem pedig azt, aki elköveti
2020-07-16 20:08:35
Azt rabosítja a rendőrség, aki utánanéz a korrupciónak, nem pedig azt, aki elköveti

Azt rabosítja a rendőrség, aki utánanéz a korrupciónak, nem pedig azt, aki elköveti

Paróczai Anikó, Kispest Momentumos képviselője és átláthatósági tanácsnoka már megválasztásakor azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a XIX. kerületi kusza, korrupciógyanús ügyeket fel fogja tárni. Február elején meg is jelent a “Kispest, Nagy Lopás” videósorozat első része, amelyben Paróczai bemutatta, hogy a nyilvánosságra került és elhíresült kispesti hangfelvételeken elhangzottak alapján milyen bizonyítékokat talált.

 

A Momentum képviselője a Kránitz Krisztián ügyei után való nyomozása során megtalálta Kránitz spanyolországi medencés villáját, amely a kikért földhivatali dokumentumok szerint a tulajdonos Don Ferenc Krisztián Kránitz nevén szerepel. Paróczai Anikó akkor elmondta: “A korrupciónak nincs színe, a kispesti közélet megtisztulásához pedig felelősségrevonásra van szükség. Lackner Csaba helyi képviselőnek le kell mondania, Kránitz Krisztiánnak pedig távoznia kell a kispesti vagyonkezelő éléről.”

 

Ehhez képest nem hogy a korrupciós gyanúba keveredett személyek nem távoztak a pozícióikból, de Paróczait feljelentették becsületsértés és különleges adatokkal való visszaélés miatt. Azt nem tudjuk pontosan, hogy ki tette a feljelentéseket, de becsületsértési eljárás elindítását kizárólag Kránitz kezdeményezhette.

 

Tehát: Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő vezetője, akinek vagyonnyilatkozatáról beszámolási kötelezettsége van a képviselők és a testület felé, feljelentette azt a képviselőt, aki nyilvánosságra hozta a vagyonnyilatkozatában fel nem tüntetett spanyolországi nyaraló ingatlanát.

 

 A feljelentések miatt Paróczainak be kellett mennie a XVIII. kerületi kapitányságra, ahol rabosították.

 

Paróczai ettől függetlenül nem áll le, sőt, még aktívabban fel fog lépni Kispest megtisztításáért: “Azért lettem politikus, mert egy olyan kerületben és egy olyan országban szeretnék élni, ahol nem a korrupció felderítését, hanem magát a korrupciót büntetik.”- vallja a Momentumos képviselő.

 

Kertész Z István

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>