Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Bajnai Gordon levelét megírták…
2013-06-11 14:35:48
Bajnai Gordon levelét megírták…

Bajnai Gordon levelét megírták…

Ezek nem a szerelem szavai

 

Pénteken ismertettük Hirhatár Online oldalunkon Vadai Ágnes (DK) levelét, amelyben igencsak kemény hangon hívta tetemre Bajnai Gordon ex-miniszterelnököt, az Együtt-2014 vezetőjét.

 

Vadai Ágnes ominózus nyílt levelében azzal az igénnyel lépett fel, hogy Bajnai tisztázza mai viszonyulását Gyurcsány Ferenchez.

 

Ugyancsak oldalunkon tettük közzé ma a Haza és Haladás Egyesület sajtóosztálya által jegyzett, de gyakorlatilag Bajnai Gordon Vadai levelére adott válaszát jelentő közleményt.

 

Mindkét írást érdemes egyszerre, e helyütt újra elolvasni – az összefüggések így nyerhetnek valódi értelmet.

 

Képletesen fogalmazva: az előzmény egy viszony, egy tartós kapcsolat két ember között.

 

Ez a viszony azonos irányú elköteleződésen, hasonló felfogáson, szoros érdekközösségen alapult; jogi kereteket kapott, elhált és viszonylagosan hosszú „házassághoz” vezetett. Ahogy ez normális minden kapcsolatban.

 

Az élet azonban hozhatja úgy – főként, ha meghatározó külső körülmények is közrejátszanak (kibírhatatlan természetű anyós, megosztó barátok, anyagi problémák, irigység, féltékenység) – hogy a felek idővel elhidegülnek egymástól, más, új érdeklődések mellett, külön utakon kezdenek járni, s ez előbb különköltözéshez, majd váláshoz vezet. Ez is benne lehet bármilyen kapcsolatban. Nem örömteli esemény, de gyakorta megesik.

 

Ez utóbbi írásbeli „jegyzék –és pengeváltás”, vagy csörte, ha úgy tetszik, ennek az elhidegülésnek, majd válásnak az utózöngéje. Nem személyesen járnak el a felek, hanem megbízottjaik - hasonlatunkhoz hűen - ügyvédeik útján. Perelve és meg nem történtté téve a közös múltat, és persze a válásokat gyakorta követően, marakodva az egykori közös vagyonon.

 

Az osztozkodás igénye jogos. Mindenki bevitt valamit abba a frigybe, közös szerzemény is van. S ha nem készítettek előre „házassági vagyonjogi szerződést”, hát, valahogy el kell varrni ezeket a szálakat is.

 

Ami nem volna kötelező: ezt az utólagos tányércsörömpölést, ajtócsapkodást és bolhapiaci egyezkedést a nyilvánosság elé vinni.

 

Magyarán: kiteregetni a még oly tisztára mosott szennyest, mint valami olasz neorealista filmben a sikátor fölött.

 

Felesleges, méltatlan mindkét félhez, és nem feltétlen tartozik a közvéleményre. Különösen, ha ez utóbbi inkább érdekelt az elvált felek valamilyen békés egymás mellett élésében.

 

- rigi -

 

A cenzúrának nem vagyunk hívei, ezért szerzőnk cikkét változtatás nélkül közöltük. A vélemény-cikkek azonban nem szükségképpen tükrözik a szerkesztőség álláspontját. Ez utóbbiról itt olvashat.

 

Utoljára frissítve: 2013-06-11 14:48:17

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Baloldali, szociáldemokrata, zöld választ adna a DK, az MSZP és a Párbeszéd a jelenlegi belpolitikai krízisre....
Bővebben >>