Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Bajnai Gordon visszatér: Momentum-tanácsadó lesz az egykori miniszterelnök
2020-09-26 16:33:30
Bajnai Gordon visszatér: Momentum-tanácsadó lesz az egykori miniszterelnök

Bajnai Gordon visszatér: Momentum-tanácsadó lesz az egykori miniszterelnök

A párt a jelek szerint komolyan gondolja, hogy igazi szakemberek segítségével vág neki a 2022-es választási kampánynak. Az egyik Bajnai Gordon lenne, aki az elmúlt tíz évben gyakorlatilag láthatatlanná vált a magyar közéletben.

 

„Leginkább a szakpolitkusaink felkészítésében fognak segíteni azok, akiket felkértünk” – kommentálta a Blikknek a helyzetet Fekete-Győr András, a Momentum elnöke, aki hozzátette: nem arról van szó, hogy egy választási győzelem esetén Bajnai például állami posztot kap cserébe. Mindössze szívesen segítenek az ellenzéknek.

 

„Elárulom, olyan emberek is vannak köztük, akik a 2010 óta létező kormányzásban is aktív szerepet vállaltak, de talán érthető, ha az ő nevüket nem árulom el” – mondta a pártelnök.

 

Miután 2010-ben távozott a miniszterelnöki székből, Bajnai egy ideig pihent, majd 2011-ben több külföldi egyetemen is volt vendégprofesszor.

 

2014-ben aztán váratlanul újra visszatért a magyar politikába, az Együtt 2014 Mozgalom egyik vezetőjeként vállalt szerepet. Az Együtt egy mandátumot szerzett az EP-választáson, de Bajnai lemondott róla, amelyet így Jávor Benedek nyert el. A parlamenti választáson aztán szövetségre lépett az MSZP-vel, de a miniszterelnök-jelölt nem ő, hanem Mesterházy Attila volt, az MSZP pedig elveszítette a választást, Bajnai pedig ismét kiszállt a politikából.

 

A Blikk úgy értesült, hogy a Momentumot tanácsadói minőségben segítheti Bajnai mellett volt két külügyminiszter, Jeszenszky Géza és Balázs Péter, az egykori jegybankelnök Bod Péter Ákos, ahogy Oszkó Péter egykori pénzügyminiszter neve is felmerült.

 

(atv.hu)

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az utasbiztosítás az, ami legalább annyira fontos egy külföldi út előtt, mint bármi egyéb, amit beleteszünk ...
Bővebben >>