Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
"Bajom van a Kétfarkú kutyákkal"
2021-11-01 13:29:29

"Bajom van a Kétfarkú kutyákkal"

Ők hol pengeélesen szellemesek, hol irigylésre méltóan kreatívak voltak, amikor - évekkel ezelőtt - kevés esély mutatkozott a vélhetően általuk sem kedvelt Orbán-rezsim elkergetésére. Esküszöm, normális demokráciában az első sorokban tapsolnék nekik továbbra is.

 

Ám a mai Magyarország nem normális demokrácia. Itt és most nem egyszerűen kormányváltásra készülünk, hanem egy velejéig romlott, az országot politikai zsákutcába vezető, a társadalmat végletekig megosztó, egy szűk elitnek kedvező rezsim leváltására készülünk. S erre most, 12 év múltán reális esély nyílt. Ez valódi történelmi helyzet!

 

Tudom, a történelem általában nem fehér és fekete, de vannak helyzetek, amikor nincs szürke zóna, nincs középút: valaki vagy el akarja kergetni ezt a bűnös, az országot nem a Nyugat, hanem Közép-Ázsia felé terelő rezsimet, vagy behódol neki és kussol! Élet-halál harc előtt állunk, amennyiben a demokratikus Magyarország léte vagy nem léte a tét. Mert azt senki se gondolja, hogy Orbán újabb győzelme esetén itt megmaradnának a mégoly csonka demokratikus képződmények is, beleértve a pártokat, és igen, a kutyákat is!

 

Tehát, kétfarkú barátaim, végtelen szomorúsággal és sajnálattal azt kell nektek mondanom, hogy ha megmaradtok a nevető kívülálló illúziójában, azzal itt és most romboltok; romboljátok hazánk demokratikus megújításának esélyét, s végső soron - ha bekövetkezne a legrosszabb, a rezsim túlélése - lerombolnátok saját léteteket is.

 

Jómagam, amikor az ellenzéki összefogás soraiban küzdök a történelmi sorfordulóért, a rendszerváltásért, az Orbán-rendszer leváltásáért, akkor értetek is harcolok. Erősebbek lennénk, ha velünk tartanátok, de bízom abban, hogy nélkületek is helyreállítjuk a demokratikus magyar köztársaságot - és abban nektek helyetek lesz!

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az utasbiztosítás az, ami legalább annyira fontos egy külföldi út előtt, mint bármi egyéb, amit beleteszünk ...
Bővebben >>