Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Balatoni terminátorok tombolhatnak a nyáron
2019-04-12 16:41:24
Balatoni terminátorok tombolhatnak a nyáron

Balatoni terminátorok tombolhatnak a nyáron

A Balaton Fejlesztési Tanács után a Balatoni Szövetség is hátramenetbe kapcsolt a nagy sebességű, elektromos meghajtású jetskik balatoni használata ellen indult harcban – derült ki a régió önkormányzatait tömörítő szervezet Fonyódon tartott ülésén.

 

Tavaly augusztusban, majd később még többször olvashattunk a Balatontippen is arról, hogy egy vállalkozás 55 kilométeres sebességgel száguldozó, több mint négy méter hosszú, üresen is 375 kilogramm súlyú elektromos jetskiket akar a Balatonra telepíteni.

 

A lépést különösen veszélyessé teszi, hogy általános sebességkorlátozás hiányában akár azon, a partoktól 500 illetve ezer méterre terjedő vízfelületen is maximális sebességgel száguldozhatnak, ahol egyébként a jogszabályok szerint szabadon lehet úszni, fürödni, fürdő eszközt használni. A szabályok egyedül a hivatalosan kijelölt strandok bójákkal lehatárolt területén zárja ki az ilyen, kisgéphajóként vizsgáztatott eszközök használatát./.../

 

A fonyódi ülésen hozzászóló polgármesterek egy része az elektromos jetskik teljes tiltása mellett érvelt, de néhányan voltak olyanok is, akik a megfelelő helyen kialakított zárt pályás használatot el tudnánk fogadni a szakértői javaslat szerint. De csak azt. Olyan nem volt, aki szabadjára engedné ezeket a járműveket illetve használóikat a Balatonon.

 

Az egyértelműen legalább keményen korlátozó álláspontok ellenére végül ilyen határozat nem született. A tagok elfogadták az elnök javaslatát arról, hogy kérdőívvel újra kérdezzék meg - magukat...

 

Az elektrojet “sikere” egyben lökést adhat más, hasonló eszközöknek, illetve azok hivatalos elfogadásának. Egy új Balaton van kialakulóban a vízen is.

 

(forrás: balatontipp.hu)

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>