Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Balázs tragikus halálát nem a barátai okozták
2016-07-08 18:00:31
Balázs tragikus halálát nem a barátai okozták

Balázs tragikus halálát nem a barátai okozták

Szentdomonkos mellékutcájának járdája messziről nézve átlagosnak tűnik. Közelebbről már nem annyira. A járda kőlapjai alatt jó félméteres gödör tátong. Múlt hét kedden a 11 éves Balázs játszani ment a barátaival. A kisfiú bemászott a járda alatti gödörbe és ráesett az egyik betonlap. Balázs állítólag kincset keresett odalent, a barátok pedig pontosan fölötte játszottak, amikor beszakadt a járda.

 

 A tragédia után felmerült, hogy a barátok lökték le a betontömböt. Ez annyira kiborította az egyik fiú édesapját, hogy a hétvégén öngyilkosságot kísérelt meg. Balázs családja azonban nem a barátokat okolja a tragédia miatt – hanem a körülményeket. A járda alatt végig egy vízelvezető árok húzódik. Majd 60 éve épült a 70-80 centi mély lefolyó, aztán a rendszerváltás környékén befedték betonlapokkal.

 

Balázsra az árok fenekén találtak rá, az egyik, majd 130 kilós kőlap elmozdult és agyon nyomta. A holttest elszállítása után szinte azonnal kijavították a járdaszakaszt. A polgármester megbízásából nemsokára rendesen megcsinálják az egész utcát. Korábban a lakók néhány helyen már maguk is javítgatták a járdát, volt, akit meg is róttak ezért, mert a törvény szerint a közterületnek minősülő szakaszhoz a saját szakállára senki sem nyúlhat hozzá.

 

A helyi kisebbségi önkormányzat elnöke többször kérte az önkormányzatot, hogy csináljanak valamit. De a pályázatokat elutasították, most azonban, hogy meghalt egy gyermek, úgy tűnik, valahonnan mégis sikerült forrást keríteni.

 

A polgármester nem nyilatkozik, azt mondta, a vizsgálat lezárultáig nincs mit mondania. Annyit azonban megjegyzett, hogy az érintett járdaszakasz valójában nem járda. A települési terveken vízelvezető ároknak van minősítve. Vízelvezető árokban pedig elvileg nem is illene sétálni. Az M1 Kékfény című műsora által megkérdezett ügyvéd szerint nincs is jelentősége annak, hogy a rohadó járda a települési terveken milyen néven szerepel.

 

A jogszabály előírja, hogy az út kezelőjének a járdát – és nem mellesleg a befedett vízelvezető árkot is – balesetmentes közlekedésre alkalmas állapotban kell tartania. Az sem mentség, hogy nincs pénz a javításra, ilyenkor jelezni kell a műtárgy használói részére, hogy balesetveszélyes. Veszélyre figyelmeztető tábla pedig nincs a környéken. Már a baleset utáni órákban is nyilvánvaló volt, hogy a kisfiú nem volt egyedül, amikor a tragédia bekövetkezett, két barátjával játszott.

 

Korábban felmerült, hogy ők mozdíthatták meg azt a követ, ami végül agyon nyomta az árokban mászkáló gyereket – ezért a nyomozók az ő felelősségüket is vizsgálták gondatlanságból elkövetett emberölés bűntette miatt.

 

A Heves megyei rendőrkapitányság az M1 Kékfénynek adott nyilatkozatából kiderült, hogy az elkészült szakértői vélemény szerint nem a gyerekek tehetnek a 11 éves Balázs haláláról. A nyomozás jelenleg foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt folyik. Gyanúsított hivatalosan még nincs.

 

(hirado.hu)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, ...
Bővebben >>