Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Balegyenes Orbánnak: a Financial Times Soros Györgyöt választotta az év emberének
2018-12-19 08:58:46
Balegyenes Orbánnak: a Financial Times Soros Györgyöt választotta az év emberének

Balegyenes Orbánnak: a Financial Times Soros Györgyöt választotta az év emberének

Az egyetlen ember, aki magánszemélyként saját külpolitikát épít, miközben a világ erős embereivel kell megküzdenie, akiknek céljuk személyének delegitimizálása.

 

A Financial Times írása szerint ő a liberális demokrácia és a nyitott társadalom képviselője, ezek azok az értékek, amelyek a hidegháború idején győzedelmeskedtek. Mára azonban mindenhonnan támadják, elég Vlagyimir Putyinra vagy Donald Trumpra gondolni.

 

Több mint három évtizede filantrópként harcol a tekintélyelvűség, a rasszizmus és az intolerancia ellen és mostanra egyre jobban kiváltja a nemzeti populisták haragját, akik egyre erősebbek, főleg Európában.

 

„Mindenért engem hibáztatnak, még antikrisztusnak is neveznek. Bárcsak ne lenne ennyi ellenségem, de szerintem ez is annak a jele, hogy valamit jól csinálok” - értékelte a folyamatokat a lapnak.

 

A magyar származású üzletember Donad Trumpról is kifejti a véleményét. Szerinte Trump saját maga ellensége, egy nárcisztikus személy, aki azt szeretné, hogy a világ körülötte forogjon.

További híreink
Nehogy tragikus hős legyen
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha engem kérdezel, én fáradt vagyok a félelemtől” – Bruck András ...
2024-04-21 10:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
Az orvosok és az egészségügyi szakdolgozók munkáját és kórházi jelenlétét mostantól váratlanul ellenőrizhetik, a hét akármelyik napján, minden napszakban. Az Országos Kór...
2024-04-21 10:22:52, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Húsvétvasárnap kell majd a nyári időszámításra átállni, és ennek a sok negatív következménye mellett van egy k...
Bővebben >>