Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Balog Zoltán beismerő vallomása: a romákra szánt pénz háromnegyedét ellopták
2018-11-01 13:31:09
Balog Zoltán beismerő vallomása: a romákra szánt pénz háromnegyedét ellopták

Balog Zoltán beismerő vallomása: a romákra szánt pénz háromnegyedét ellopták

A kérdés csak az, hogy miniszterként miért nem beszélt erről nyíltan, miért védte Farkas Flóriánt, és a kegyelemes úr „utódjaként”, miniszterelnöki megbízottként miként fogja elérni, hogy megforduljon a jelenlegi helyzet, és a társadalmi felzárkóztatásra szánt források legalább 75 százaléka kerüljön a romákhoz?

 

Részlet Balog Zoltán interjújából:

 

"....Úgy érzem, hogy az erkölcsi és krisztusi hitelesség próbája az egyházak számára a magyar cigányság ügyéhez való viszonyuk. Ezt sok egyházi ember nem hallja szívesen, de hála Istennek akadnak néhányan: Kocsis Fülöp és Székely János a legjobb szövetségesek, és a reformátusok között is vannak ilyenek./.../

 

Az elmúlt években az összes problémás ügyben – ilyen például az ’Út a munkához’ program esete is –, bár nem volt túl sok ilyen, feljelentést tettem, ha felmerült a lopás gyanúja. Amikor egy kicsit közelebbről megvizsgálok egy programot, hogy kik is részesültek a forrásokból, valahogy mindig az jön ki, hogy többségében a nem cigányokhoz jutott a pénz” – ismerte be először Balog.

 

„Komoly háttérszámítások szerint a romaügyekre fordított összegek mintegy hetvenöt százaléka nem a romákhoz megy, hanem a mentorokhoz, az önkormányzatokhoz, monitorizálásra, projektfejlesztésre, tehát arra a kísérőszemélyzetre, akik ezeket a projekteket megvalósítják. Ezzel nem azt mondom, hogy ellopták a pénzt, de 25 százalék az, ami direktben, anyagi forrásként a cigányoknál megjelenik ösztöndíjként vagy más juttatás formájában" - tette hozzá többek között az immár ismét egyházfi.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság nincs olyan ember, akit ne érintene a stressz valamilyen szinten, abban viszont nagy különbségek mu...
Bővebben >>