Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád napja van.
Bár veszélyezteti a sofőrök egészségét, mégsem mond le a BKK az elsőajtós felszállásról
2021-03-14 12:32:02
Bár veszélyezteti a sofőrök egészségét, mégsem mond le a BKK az elsőajtós felszállásról

Bár veszélyezteti a sofőrök egészségét, mégsem mond le a BKK az elsőajtós felszállásról

„A jegybevétel mindenek előtt” - írhatná szlogenként, mind a főváros vezetése, mind pedig a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), amikor utóbbi legfrissebb közleményében arról ír „Ezentúl a megállóba beálló járművek valamennyi ajtaja kinyílik, ezzel biztosítva a hatékonyabb szellőzést.” De hiába nyílik ki az összes ajtaja az autóbuszoknak és a trolibuszoknak, a mostani intézkedés nem érinti az első ajtón történő felszállási rendet. A BKK ugyanakkor arra kéri az utasokat, hogy a koronavírus-járvány miatt minden esetben hagyják szabadon az első ajtó előtti területet, lehetőleg álljanak hátrébb az autóbuszon vagy trolibuszon.

 

Hiába függesztette fel a szolgáltató tavaly márciusban a járművezetők jegyértékesítését, azzal az intézkedéssel csak részben tették járványügyi szempontból biztonságosabbá a sofőrök védelmét. Miközben az elsőajtós felszállási rend egyébként is alig éri el a kívánt célt, a munkáltató ennek felfüggesztésére a vélt vagy valós cél eléréséhez inkább a járművezetők épségét veszélyezteti. Bár van olyan buszos szakszervezet, amelyik már régóta kéri a vitatható gazdasági előnnyel járó elsőajtós rendszer felfüggesztését, most csak annyit kaptak a járművezetők, hogy mind két oldalon az első üléseket lekordonozták. Egyébként az agglomerációs autóbuszjáratokon ez már jó ideje megtörtént.

 

Kertész Z István

 

 

További híreink
Hamis rendszámú autóval követték Czeglédy Csabát
Figyelték a házát és az autóját is követték, erről számolt be Czeglédy Csaba, a DK szombathelyi politikusa hétfőn közzétett Facebook-posztjában.
2021-04-20 17:25:39, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Friderikusz befejezte a tévézést
A neves tévés személyiség egy bulvárnapilapnak megerősítette a hetek óta keringő pletykákat, hogy YouTube-on indít műsort, és visszavonul a nagy tévécsatornáktól.
2021-04-20 17:25:35, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Elhunyt Köteles László Komlóska volt polgármestere - 48 évet élt
Amikor a Zempléni-hegységben megbújó aprócska falu, Komlóska polgármesterévé megválasztották még csak 21 éves volt, így az országban akkor a legfiatalabb faluvezetőjeként...
2021-04-18 14:16:44, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ma hajnalban, hosszú betegeskedés után, életének 86. évében elhunyt Törőcsik Mari, a Nemzet Színésze és a Nemz...
Bővebben >>