Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Bármikor „robbanhat” - életveszélyes turistautat hagy szabadon a Pilisi Parkerdő Zrt
2019-09-03 13:27:08
Bármikor „robbanhat” - életveszélyes turistautat hagy szabadon a Pilisi Parkerdő Zrt

Bármikor „robbanhat” - életveszélyes turistautat hagy szabadon a Pilisi Parkerdő Zrt

Olyan, mintha senki nem járna a Szentendre határából a Kalicsa patak völgyének érintésével Dunabogdányba vezető zöld sáv jelzésű turistaúton, ugyanis évek, ha nem évtizedek óta egy rövid de igen veszélyes szakaszon kell áthaladnia annak aki ezt az útvonalat járja be.

 

Pont a legszebb, turisztikailag a leglátványosabb részen van egy alig negyven méter hosszú rész, amely erős lejtéssel, illetve másik irányban emelkedéssel vezet ki a patak medréből. Különösen az itt lefelé haladók nem látják be, hogy merre is kell menniük, illetve, ha hűen a jelzéseket követik, pont az életveszélyes szakaszhoz navigálják magukat. Van egy enyhébben ereszkedő ösvény is, de azt évek alatt benőtte a növényzet és a jelzések sem arra irányítják a vándort.

 

Valószínűleg nagyon kevesen járhatnak arrafelé, mert nem hisszük, hogy csak nekünk tűnt fel ez a fokozottan balesetveszélyes helyzet. Azt mi sem mondjuk, hogy teljesen tereljék el innen a turistautat, hiszen a jó húsz kilométeres útnak ez a legszebb pontja.

 

Viszont a már említett benőtt ösvény helyreállításával, tájba illő korláttal, terepbe vájt falépcsőkkel és a turistajelzések helyes felfestésével sokat javulhatna a helyzet. A területileg illetékes erdészetet úgy látszik nem érdekli ez a kritikus állapot. Felmerült bennünk, hogy a magára oly büszke Magyar Természetjáró Szövetség miért nem jelzi a bajt? Valószínűleg ők akkor nem kirándulnak errefelé? Esetleg másfelé sem?

 

A képen piros nyilakkal jelöltük, hogy hol vezet a turistajelzéses ösvény.

 

Kertész Z István/kép: Semegi Zoltán

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>