Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Bedőlhet az orbáni piramisjáték
2020-03-10 18:18:53
Bedőlhet az orbáni piramisjáték

Bedőlhet az orbáni piramisjáték

Egyrészt azért, mert a döntéshozói pozíciókba hülyéket és/vagy korrupt bűnözőket ültetett – szándékosan. Másrészt a koronavírus lerántotta a leplet az orbáni „aranykor" unortodox gazdaságpolitikai csodájának alapvető hibájáról. Ez az amúgy szimpla keynesiánus gazdaságpolitika – az egyetlen unortodox benne az, hogy ez nem anticiklikus, hanem pro-ciklikus, a lopásmaximalizálás okán – pusztán annyit tett, hogy kiszivattyúzta a pénzt az oktatásból, egyéb, jövőorientált szektorokból, és ami a legfontosabb: az egészségügyből, hogy azt betonba öntse, így stimulálva a gazdaságot. Ráadásul a lopott pénzből részben szállodákat meg airbnb-ket vettek/építettek, úgyhogy most ez az egész orbáni piramisjáték bedőlni látszik, és a szarpiramis rájuk omlik – meg ránk persze.

 

Most, amikor nyakunkon a világjárvány, itt állunk a lerothasztott egészségüggyel és benne a rendszerrel sunyin összedolgozó orvosbárókkal, akik húsz éve akadályoznak minden változtatást, és a modernizációt is csak úgy tudják elképzelni, ha az kartellezés keretében valósul meg.

 

Itt állunk tehát legyengült egészségügyi szervezettel, és mit tapasztaltunk az elmúlt két hétben?

 

–Az operatív törzs kérdőívekkel teszteli és szűri a kornavírust. Papír alapúval természetesen.

 

–A gyógyszerészkamara vezetője kamu Facebook-levelet hamisít (!), és amikor lebukik, nemhogy nem hajtják el a picsába, még meg is védik. Ez az ember recepteket ír fel betegeknek ebben a pillanatban is!

 

–Kásler belehazudja a tévébe, hogy 800 ágy áll rendelkezésre a betegek fogadására. Most lépjünk túl azon, hogy több ezerre lenne szükség, de – kapaszkodjanak a demagógiára finnyás értelmiségiek! – nincs elég LÉLEGEZTETŐGÉP.

 

–Az ápolók egy része nyíltan azt hangoztatja, hogy ha kitör a járvány nálunk, betegszabira megy, mert ennyi fizetésért nem akar kockáztatni.

 

–Müller Cecília tiszti főorvos teljesen alkalmatlan bármire is, ez mára egyértelművé vált. Az orvosbárók mellett ellepték a rendszert az imádkozó sáskák, akik Jézusra hivatkozva lopnak és rombolnak.

 

–Az eddigi fertőzöttek beszámolóiból kiderült: ők próbáltak jelentkezni a magyar hatóságoknál, tehát egy jól felkészült, válságüzemmódú egészségügy már sokkal hamarabb megtette volna az ilyenkor szükséges intézkedéseket, de bazmeg, a kérdőív nem mutatta ki náluk a vírust, így hazaküldték őket.

 

–Orbán gyáva leállíttatni a kínai légijáratokat, mert fél, hogy a letelepedési kötvényes ügyfelei reklamálni kezdenek, neadjisten. Megvárja, amíg akad egy iráni beteg (pedig a debreceni kamionsofőrről már valszeg régóta tudják, hogy fertőzött), és azt jól bemondja a Facebookon. Tessék megnézni a fideszes kommenteket alatta. Persze, a rasszista szavazóiban nem merül fel a kérdés: hogyan juthattak át ezek az irániak az ultrabiztos, Toroczkaival megerősített kerítésen?

 

Na, most majd megismerik ők is, milyen az orbáni aranykor.

 

(veszpresszo.hu)

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az esküvő kapcsán a vőlegény öltözékéről nem beszélünk eleget. Pedig a menyasszony mellett a vőlegény az esemé...
Bővebben >>