Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Bedőlőben a fogászati rendszer, csak ügyeleteket tartanak
2020-04-07 13:44:07
Bedőlőben a fogászati rendszer, csak ügyeleteket tartanak

Bedőlőben a fogászati rendszer, csak ügyeleteket tartanak

Mivel fertőzésveszély szempontjából ez kiemelt területnek számít, a fertőtlenítés is sokkal tovább tart a megszokottnál. Megyénkét egy-két rendelőt kell hatóságilag kijelölni, ahol a sürgős eseteket ellátják, de úgy tűnik ez nem elég.

 

“Nagyon nehézkessé válik a betegellátás. Ennek nyilván financiális oka is vannak. Egy 8 órás műszakban 4 pácienst lehetne így ellátni. Ez így elég soványnak tűnik, de azt gondolom, hogy amíg nincs egy konszenzus, elfogadott protokoll ezzel kapcsolatban, addig ezt nem szabad rábízni az egyszeri szakemberek belátására, mert ez így ebben a formában ön- és közveszélyeztetés” – nyilatkozta dr. Radánovics-Nagy Dániel fogorvos.

 

A fogorvos szerint a komplett szakmát sarokba szorította a járvány. Nemzetközi szinten sincs konszenzus a fogorvosok között, hogy milyen protokollok szerint lehetne biztonságosan ellátni a pácienseket. Ördögi kör, hogy ha viszont nem kezelik az akut eseteket, akkor azok száma halmozottan fog növekedni.

 

Dr. Gerle János, az orvosi kamara fogászati tagozatának az elnöke arról beszélt az ATV Híradójának, hogy bár kötelező lenne a legjobb minőségű védőruházat használata, azok nagyon kis mennyiségben állnak rendelkezésre.

 

A fogászati ellátás a fertőzésveszély szempontjából kiemelt területnek számít. A kezelés során például a víz- és levegőhűtéssel nagy fordulatszámon működő eszközök használatakor mikroorganizmusokat tartalmazó aeroszol képződik, amely több órán keresztül a levegőben maradhat.

 

Az orvosi kamara fogorvosi tagozatának elnöke a szükséges védőfelszerelések hiányáról több alkalommal tájékoztatta már az államtitkárságot valamint a tisztifőorvosi szolgálatot is, azonban változás eddig nem történt.

 

atv.hu

 

 

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Modern társadalmunkban egyre gyakoribb probléma a visszér kialakulása. A vénák kitágulása és torzulása megnehe...
Bővebben >>