Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Beijedt az újpesti fideszes polgármester: 9 éve likvidált elődjével próbál kampányolni
2019-07-29 13:01:40
Beijedt az újpesti fideszes polgármester: 9 éve likvidált elődjével próbál kampányolni

Beijedt az újpesti fideszes polgármester: 9 éve likvidált elődjével próbál kampányolni

A tartalma egyértelműen kormányzati szempontból szapulja a helyi baloldalt s mindezt teszi úgy, mintha egy csalódott szocialista szavazó próbálná felrázni a kerület hagyományosan baloldali területeit, hogy Újpesten micsoda pusztítást végez az ellenzék – bár 9 éve a fideszes a polgármester.

 

Wintermantel Zsolt a jelek szerint valamiért elbizonytalanodhatott a személyét érintően az őszi önkormányzati választás sikerében, ha ilyen átlátszó és finoman szólva is színvonaltalan propagandát enged reptetni a kerületében.

 

A névtelen propagandalevél álságos aggodalommal teszi fel a költői kérdést, hogy mivé lett az MSZP, amit hajdan olyan nevek fémjeleztek helyben, mint Kiss Péter, Vajda Pál vagy Csizmár Pál, most viszont Gyurcsány beépített emberei teszik tönkre a baloldali eszméket és a pártot. A momentumos polgármester-jelöltet mentális problémákkal küzdő strómanként definiálják, valódi és erős MSZP-t és ennek megfelelő jelöltet sürgetve. Az agitációs röplap stiláris és intellektuális színvonala nagyjából megfelel az általános iskolákban hajdan divatos a „tuggyukki” aláírással ellátott ákombákomok vádaskodásának.

 

 

 

Csak azokat nem postázták ezerszám „nemtuggyukki” által megszerzett címlistákra „nemtuggyukkinekapénzéből” – de sanszos, hogy a tiédből, kedves választópolgár.

  

A meghökkentően primitív és egyértelműen aljas húzás ellen persze a helyi MSZP-szervezet rögtön tiltakozott is, mondván:

 

„Az utóbbi napokban számos tagunk, támogatónk kapott postai úton levelet, minden valószínűség szerint egy törvénytelen adatbázis felhasználásával. A névtelen levélben a Fidesz érdekét képviselve valótlan állításokkal mocskolják az ellenzéki összefogás pártjait és közös polgármesterjelöltünket, Déri Tibort. A botrányról botrányra bukdácsoló fideszes Wintermantel Zsolt és köre nyilvánvalóan retteg az újpesti, hatpárti ellenzéki összefogástól, retteg hatalmának elvesztésétől. Ezért az ilyen jellegű szánalmas provokációk valójában az ő érdeküket szolgálhatják. A megfelelő jogi lépéseket megtesszük. Büszkék vagyunk az újpesti ellenzék egységére, és mindent megteszünk az önkormányzati választásokon elérendő győzelemért.”

 

Mondhatnánk, ilyen a kampány, aki nem bírja, ne menjen konzumnőnek. Csakhogy arra már problémásabb bagatellizáló magyarázatot találni, hogy miért is „kampányol” Wintermantel már most és súlyos közpénzen előállított és kiadott és terjesztett ingyenes piacmagazinos kerületi kiadványban.

 

Ugyanis nehéz másként értelmezni, mint bújtatott politikai kampányfogásnak, hogy a kerületet közel 30 éven át masszívan többségi választási akarat mellett vezető s 2010-ben máig érthetetlen váratlansággal lemondó, polgármesteri ajánlását pedig az addig harsányan támadott Wintermantel Zsolt kezébe csúsztató Derce Tamással népszerűsködik hirtelen, amolyan emberközeli „miért is szereti az új s a jelen polgármesternek köszönhető piacot az ex-polgármester”-jellegű csikorgó hangulatkeltéssel a helyi, Újpesti Piac című kiadványban.

 

 

Próbálnánk mentséget találni Wintermantel számára, hogy hát istenem, ha övön alul is, de ennyi telik tőle, bármennyire is átlátszó a szándék, de alapvetően mi is a gond azzal, ha megnyilatkoztatja hajdani vérmes ellenfelét a piaci romantikáról. Akit nem mellesleg többek között egész életére egy csak rá ruházható életjáradékkal „jutalmaztak” 2010-es lemond(at)ásakor.

 

Ezzel - objektíve - semmi gond nem lenne, minden átlátszó szándékával együtt sem. Azzal már viszont akad, hogy kilóg Wintermantel lólába, mivel nem csak a piacról kérdezik Dercét, de kőkeményen politikailag is pozícionálásra kényszerítik egy arra nem hivatott kiadványban – elvégre semmi sincs ingyen. Azzal viszont annál nagyobb gond van, hogy egy ilyen profilú kiadványban a beszélgetés végén politikai állásfoglalásra kényszerítik az ellenzék tevékenységével szemben.

 

Mindez egyet bizonyít – hogy Wintermantel polgármester önbizalma, minden kormányzati pénzcsappal egyetemben fogyadozóban van. Sajnos nem tudjuk megnyugtatni, mert van is mitől tartania. Az erős baloldali háttérrel bíró kerületben, az általa annyira giccses modorban favorizált piacon érdemes volna sétálgatnia nem csak polgármesteri palástban: erősen elcsodálkozna, hogy miket mondanak a választók az országot szétrabló főnökeiről.

 

Újpesten már érik a gyümölcs – és korántsem biztos, hogy Wintermantel ölébe fog pottyanni október 13-án. 

 

(forrás: szabadhir.hu)

Utoljára frissítve: 2019-07-29 13:01:33

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>