Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ervin napja van.
Beindult a tisztogatás – Orbán kilövi Rogán médiastrómanját
2018-06-29 12:07:29
Beindult a tisztogatás – Orbán kilövi Rogán médiastrómanját

Beindult a tisztogatás – Orbán kilövi Rogán médiastrómanját

Azzal vádolja az ügyészség Kuna Tibort, hogy fiktív számlák vásárlásával próbálta meg csökkenteni a Young and Partners-t terhelő adókötelezettséget, melyeket az ügy elsőrendű vádlottjának, V. Attilának a hálózatától vásárolt. Kuna a fiktív számlákkal a Young & Partners könyvelését hamisította meg az ügyészség szerint, ezáltal csökkentve a vállalkozása által fizetett adó összegét – idézi a történteket a kreativ.hu.

 

Egészen pontosan nagy vagyon hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználása a vád.

 

A vád szerint Kuna összesen 245 millió forintnyi hamis számlát fogadott be, ezzel 52 milliós kárt okozott a költségvetésnek. Az ügyészek letöltendő börtönbüntetést és vagyonelkobzást kérnek az okozott kár erejéig, valamint Kuna eltiltását a cégvezetéstől.

 

Kuna Tibor cégei, az ügyben érintett Young and Partners és a másik cég, a Trinity a Nemzeti Kommunikációs Hivatalon (NKoH) keresztül sok milliárdnyi állami kommunikációs megbízást nyert el az elmúlt években - tavaly csak a vizes vébé kommunikációjára 3 milliárd forintot kaptak -, majd egy héttel ezelőtt hirtelen bejelentették, hogy a hivatal szerződést bont a Young&Trinity konzorciummal.

 

A Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda alá rendelt hivatal azután mondta fel a szerződéseit Kuna Tibor és Csetényi Csaba cégeivel (Network 360 és Affiliate), hogy a Közbeszerzési Döntőbizottság hozott egy olyan döntést, mely szerint a két kizárt konzorcium súlyosan megsértette a közbeszerzési törvényt, ami szerződésbontó oknak számít. Hivatalosan tehát nem az adócsalási vád volt az indok, hanem a közbeszerzési törvény megsértése.

 

Így mostantól a közbeszerzésen nyertes és nem kizárt harmadik cégcsoport, a Balásy Gyula-féle New Land / Lounge konzorcium végezheti a teljes állami kommunikációt.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>