Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Csongor napja van.
Beperelték az államot a menekültek embertelen bánásmódja miatt
2018-12-10 12:30:59
Beperelték az államot a menekültek embertelen bánásmódja miatt

Beperelték az államot a menekültek embertelen bánásmódja miatt

A panaszt a sydneyi székhelyű Nemzeti Igazságszolgáltatási Projekt (NJP) non-profit jogi szolgáltatás és Julian Burnside neves ausztrál emberi jogi ügyvéd nyújtotta be 1200 olyan menekült és menedékkérő nevében, akik több mint öt éve tartózkodnak a táborokban. A panaszt benyújtók szerint a menedékkérőket kínzásnak, emberiesség elleni bűncselekményeknek és szándékos ártalomnak tette ki az ausztrál kormány.

 

Ausztrália 2012-től nem saját területén, hanem más országokban dolgozza fel a menedékkérelmeket, és ebből a célból menekülttáborok létrehozásáról állapodott meg Pápua Új-Guineával és Nauruval.

 

A menedékkérők akkor sem léphetnek be Ausztráliába, ha kérelmüket elfogadják, és menekültstátust kapnak. A központokat az ENSZ és számos jogvédő csoport bírálta, embertelennek nevezve az ott uralkodó körülményeket. Sok bevándorló az afganisztáni, dárfúri, pakisztáni, szomáliai, szíriai konfliktus elől menekült el.

 

A NJP szerint a táborokban uralkodó állapotok súlyos fizikai és pszichés kárt okoztak a menedékkérőknek, és az ausztrál kormány szándékosan bánt így velük, hogy elrettentsen másokat attól, hogy megpróbáljanak Ausztráliába jutni.

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ünnepi nyitva tartás, menetrendek, parkolás Pécsett és országszerte
Bővebben >>