Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Berlini úszó Eb – 2 arany, 1 ezüst és 2 bronz a csütörtöki mérleg
2014-08-22 08:45:02
Berlini úszó Eb – 2 arany, 1 ezüst és 2 bronz a csütörtöki mérleg

Berlini úszó Eb – 2 arany, 1 ezüst és 2 bronz a csütörtöki mérleg

A magyar küldöttség a legeredményesebb napját zárta csütörtökön a berlini úszó Európa-bajnokságon: Hosszú Katinka két aranyérmet, Biczó Bence egy ezüstöt, Kapás Boglárka egy bronzot nyert, továbbá a Hosszú és Kapás mellett Jakabos Zsuzsanna és Verrasztó Evelyn alkotta 4x200 méteres gyorsváltó is harmadik lett.


Hosszú Katinka a 200 méter vegyes után 100 méter háton is aranyérmet nyert a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. A Vasas háromszoros világbajnokát alig 40 perccel a 200 méter vegyesen aratott diadala után szólították ismét a medencébe. Hosszú 56 századot javított szerdai elődöntős idején. 


Hosszú Katinka ezzel a harmadik aranyérmét nyerte Berlinben: hétfőn 400, csütörtökön pedig 200 méter vegyesen védte meg a címét. Pályafutása során pedig kilencedik normálmedencés Eb-aranyát gyűjtötte be.

 

"Emlékezetes nap marad számomra, az biztos. 200 vegyesen elvártam magamtól a győzelmet. Szerettem volna még jobb időt úszni, egyéni rekordot dönteni, de legalábbis bemenni 2:08 alá, de ez sajnos most nem jött össze" – olvasható Hosszú Katinka értékelése a sportgeza.hu-n. 


"A tavalyi világbajnokságon 59,4-et úsztam az előfutamban, ami akkor a második helyre volt jó, de vissza kellett lépnem az elődöntőtől, mert a 200 vegyes sikerét veszélyeztette volna. Mivel már akkor is bennem volt egy ilyen jó idő, csak még egyszer ki kellett hoznom magamból. De fontos volt, hogy a vegyes közben ne gondoljak rá" - folytatta Hosszú.


A kontinensviadalon tíz egyéni és egy váltószámban induló Hosszú berlini medálgyűjteménye pedig három aranynál és egy bronznál tart a mostani harmadik hellyel.

 

Bronzérmes lett a 4x200 méteres női gyorsváltó: a Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Kapás Boglárka, Hosszú Katinka összeállítású magyar váltó bronzérmet nyert 4x200 méter gyorson a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján.

Ez volt a berlini Eb tízedik magyar érme: Hosszú Katinka győzött 200 és 400 méter vegyesen, illetve 100 méter háton, Cseh László 200 méter vegyesen diadalmaskodott, ezüstérmes lett Biczó Bence 200 méter pillangón és a nyíltvízi szakágban 10 kilométeren Risztov Éva, 25 kilométeren pedig Olasz Anna, továbbá a magyar négyeshez hasonlóan harmadikként zárt a női szinkrontoronyugró páros, Kormos Villő és Reisinger Zsófia, valamint Kapás Boglárka 800 m gyorson.

Kozma Dominik az ötödik legjobb idővel jutott a férfi 100 méter gyors pénteki fináléjába a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. A Kőbánya SC 23 éves versenyzője a második elődöntőben harmadikként csapott a célba 48.83 másodperces idővel, ami azt jelentette, hogy újabb három századot faragott a délelőtti előfutamban elért országos rekordján.

 

"Örülök az újabb országos csúcsomnak, persze, hogy örülök, de én még jobb időt vártam. Talán majd a holnapi döntőben meglesz. Lehet, azon múlt ma, hogy a fordulónál a falon megcsúszott a lábam" - nyilatkozta az MTI-nek Kozma.

 

Biczó Bence ezüstérmet nyert 200 méter pillangón a berlini úszó Európa-bajnokság csütörtöki versenynapján. A 21 éves magyar versenyző a fináléban az első 50 méter után a harmadik helyen haladt, viszont a hajrában még újítani tudott, így a két évvel ezelőtti, debreceni kontinensviadalon elért eredményéhez hasonlóan második lett. 

 

"Ilyesmire számítottam. A tavalyi legjobbamtól ugyan három tizedre elmaradtam, de így is jó voltam az ezüstre, büszke vagyok a teljesítményemre. Ráadásul egy igen sűrű mezőnyben értem oda a dobogó második fokára" mondta Biczó az MTI-nek.

 

"Szerencsém volt, hjogy egy kissé későn volt ez a verseny, így az év közbeni kihagyásaimat valamennyire be tudtam hozni. A tavalyi legjobb eredményemet szerettem volna megúszni, de azzal sem nyertem volna. Ez egy szép ezüst, és egy jó alap a jövőre nézve. Most, a visszatérésem után nagyon jó háttérrel indulhatok neki a következő évnek. Kellett ez nagyon, büszke vagyok rá" - olvasható Biczó nyilatkozata a sportgeza.hu-n.

 

 

Kapás Boglárka címvédőként bronzérmet nyert 800 méter gyorson. "A bronz miatt mosolygok, az időeredményem miatt viszont nem vagyok boldog" - mondta Kapás az MTI-nek, s hozzátette, ha megússza az országos csúcsát, akkor második lett volna. "Erősebben kellett volna elkezdenem, mert lett volna hozzá erőm. Azért így is elégedett vagyok a bronzzal, most sokkal erősebb volt a mezőny, mint a 2012-es Eb-győzelmem alkalmával."

 

Mezei

 

Képek: MTI – Kovács Anikó, David Ebener

Utoljára frissítve: 2014-08-22 01:04:45

További híreink
Jó páros-e a niacinamid és a C-vitamin?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugyanis ezen bőrápoló kombináció esetében nem kell kompromisszu...
2024-03-27 10:28:13, Hírek, Sport Bővebben
Nem mindig az igazi a legjobb!
Persze folyamatosan azt halljuk mindenhonnan, hogy mindig ragaszkodjunk az eredetihez, ne érjük be másolattal, ne elégedjünk meg ócska utánzatokkal, azért bátran merjük á...
2024-03-21 16:36:52, Hírek, Sport Bővebben
Új dolgokat próbálna ki? Íme, pár tipp, hogy levetkőzze félelmeit!
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, valami különlegesebbre vágyik? Akkor itt az ideje, hogy új dolgo...
2024-03-21 16:12:18, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Önkormányzati segítséggel menekül előre a Pécsi Harmadik Színház, ami általa tovább működhet a kortárs darabok...
Bővebben >>