Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Besz@ri Professzorok Köre
2019-02-24 11:05:03
Besz@ri Professzorok Köre

Besz@ri Professzorok Köre

"Az értelmiség ne érezze magát idegesítve. Azt már lehet mondani, hogy a népet nem szabad butítani, de ez nem biztos, hogy teljesen igaz lenne" - véli a nagytudású.

 

Na mármost, akkor mondjuk Bartók Béla, Thomas Mann, Dietrich Bonhoeffer, Faludy György, Theodor Adorno, Msztyiszlav Rosztropovics, Bruno Walter, Arturo Toscanini, Fritz Busch, Oláh György, Zsigmond Vilmos, Milan Kundera, Miloš Forman, Alekszandr Szolzsenyicin, Andrej Szaharov, Harsányi János, Salman Rushdie – és még hosszan sorolhatnám – vagy mind teljesen hülyék voltak, mert a népnek adresszált uszítást jól félreértették, s magukra vették, vagy egyikük sem volt értelmiségi.

 

Ha pedig Náray-Szabó Gábor, ez a csodás ember, tündöklő észjárású férfiú, érző humanista, nagyszerű tudós, elkötelezett konzervatív-keresztény hazafi, amúgy a Professzorok Batthyány Körének elnöke, kémikus, akadémikus nincs tisztában azzal, hogy milyen következményei vannak annak, ha a tömegeket aljas és hazug módon uszítják, akkor lehet ő a Professzorok Batthyány Körének elnöke, de hogy nem értelmiségi, az tuti.

 

Meg az is, hogy egy gyáva, szolgalelkületű, tisztességtelen alak.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újít...
Bővebben >>