Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Rudolf napja van.
Bevehetetlen egyház vagyunk
2014-07-10 11:49:50
Bevehetetlen egyház vagyunk

Bevehetetlen egyház vagyunk

Menetet szerveztek Iványiékhoz a Dankó utcába a Szabadság tériek: egy száz fős küldöttség molinókkal, Magyar és Európai zászlókkal és egy hangosító kocsival felszerelkezve látogatta meg a „Szegények Egyházát”.

 

A menet apropója az volt, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottsága kedden elutasította az Iványi Gábor vezette Magyar Evangéliumi Testvérközösség bevett egyházaként való elismerésére irányuló kérelmét.

A vidéken a szegényeknek iskolát, Budapesten népkonyhát, melegedőt, és iskolát, valamint főiskolát fenntartó Iványiék a bizottság szerint nem bizonyították "a közösségi célok érdekében történő együttműködés iránti szándékát és annak hosszú távú fenntartására való képességét".

 

Az Alkotmánybíróság (Ab) és a strasbourgi emberi jogi bíróság szerint is alapjogok sérelmét okozó törvényen alapuló eljárást még maga Rubovszky György, a bizottság KDNP-s elnöke is kritizálta.

 

A MET nem csak hogy most nem részesülhet semmilyen, elvileg minden egyháznak kijáró támogatásból, hanem még a 2011-es SZJA felajánlásaikat sem folyósították számukra.

 

Iványiék számára a reményt most alkotmányjogi panaszuk jelentheti, melyet azután nyújtottak be hogy a Kúria megmásította a nekik helyt adó másodfokú ítélet tartalmát.

 

A Szabadság térieket azonban nem olyan fából faragták, hogy szó nélkül hagyjanak egy ilyen igazságtalan eljárást. A városon keresztülvonuló demonstrálókat a Dankó utcai Wesley János Lelkészképző Főiskola kapujában Iványi Gábor várta.

 

 A galéria eléréséhez katt a képre!

 

 

 

Itt először Mécs Imre, egykori ’56-os halálraítélt, SZDSZ-es képviselő mondott beszédet.

- Iványi Gábor nem hagyja magát; ha vallásosságról, Istenhitről, emberszeretetről, jóságról van szó, akkor nekem mindig ez az ember jut az eszembe - mondta az egykori képviselő. Mint visszaemlékezett, mikor Iványiékat több évtizede kirakták kispesti templomukból, az utcán tartottak istentiszteletet. Elmondta, az államnak nincs beleszólása az egyházi életbe. Hozzátette, hogy nem véletlen világon mindenhol a vallásszabadság az alkotmányszövegek elején van deklarálva. Szerinte, az országot talpra kell állítani; nem szabad hagyni, hogy egy minden eddiginél példátlanabb diktatúra vegye át az élet minden területén a terepet!

- Vajon hogy néz most Viktor a tükörbe és a gyerekeire; azokra, kiket Iványi Gábor keresztelt? - tette fel a kérdést végül Mécs Imre.

 

- Kedves barátaim, kedves testvéreim, örülök, hogy azon az oldalon lehetek, ahol vagyok. És ha meg kell fizetni ezért ezt az árat, akkor én boldogan fizetem meg ezt, mert ennyit megér - köszöntötte Iványi Gábor a hozzájuk érkezőket.

Elmondta, aznap temette el azt a gondnokát, aki a vészterhes kispesti időkben is már mellette volt. Párhuzamot vonva az akkori és a mostani idők között arra hívta fel az emberek figyelmét, ha diktatúra van, figyeljenek rá, mert akkor a diktatúra különösen nagy hajlandóságot mutat egyháza bezárása felé.

 

- Bevettnek lenni is ára van. Örülök, hogy ennek a rendkívül igazságtalan, alkotmánysértő törvénynek a keretében nem minősítettek minket bevett egyháznak, hanem azt bizonyították, hogy bevehetetlenek vagyunk - mondta Iványi. Miközben beszélt, kitért arra, hogy számára mennyire megtisztelő, hogy fontos örök értékeket gondozhat, többek közt 40 fős, hajléktalan gyerekeket befogadó óvodájában (ami egyébként jelenleg 50 fővel működik), a hajléktalan kórházban- és éjjeli menedékhelyen, ahol télen 2-300 ember is összejön, a népkonyhán, és a „fűtött utcában”, aminek szintén 300 fős befogadóképessége van. Külön kiemelte, hogy jelenleg 3000-3200 „gyerekük” oktatását biztosítják.


- Kárhozatos bűnnek látjuk azt, hogy egy községben épült egy stadion, ahol annyi szék van, ahány gyerekem van. Ezek a székek fűthetők; az én gyerekeimnek pedig nincs cipőjük. Ha nem tudok az év közben összekoldulni nekik cipőt, akkor nincs cipőjük. Ha nincs cipőjük, nem tudnak bemenni az iskolába. Ha nem mennek be az iskolába, elveszik tőlük a támogatást.

 

A többi egyházzal kapcsolatban úgy vélekedett hallgatásukkal bűnrészessé váltak azoknak a kárhozatában, akik mindannyiunk undorára valamiféle kereszténységgel megkenve magukat kormányoznak. Hozzátette, már a názáreti rabbi is azért jött, hogy megtartsa, ami elveszett. Tudta, hogy nem az egészségeseket és a gazdagokat szükséges támogatni a társadalom fejlődéséhez.

- Különösen nem azokat, akik gázszerelő szakmájukból kényelmesen megélnek. 



VéDé

Utoljára frissítve: 2014-07-10 20:23:57

További híreink
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben
Az üzleti infrastruktúra-fejlesztés alapja, a rendszerintegráció
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az integrációt, addig napjainkban elérhető egy biztonságosabb,...
2024-04-09 19:05:49, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem véletlen, hogy elődeink igen sok színes és érdekes szokással ünnepelték a húsvétot.
Bővebben >>